ΔήμοιΠεριφέρεια

Αυτοψία από την Αθηνά Κόρκα σε οδικά έργα του Δήμου Νεμέας

Αυτοψία στο έργο ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου Νεμέα – Κρυονέρι, διενήργησε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, εκφράζοντας ικανοποίηση για τους ρυθμούς υλοποίησής του.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρεμβαίνει ουσιαστικά, μετά από πολλά χρόνια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Κόρκα, η οποία συνοδευόταν από τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσο Δαρσινό και τον ανάδοχο του πιο πάνω έργου.

Προστασία του Μουγγοστού

Η Αθηνά Κόρκα, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη, συμμετείχε ακόμα σε σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία του δρυόδασους Μουγγοστού, στην ορεινή Κορινθία. Στην σύσκεψη, παρόντων αυτοδιοικητικών από τον πιο πάνω Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και προέδρους όμορων με το παραπάνω δάσος χωριών, εκπροσώπων του Δασαρχείου Κορίνθου και των αθλητών ορεινών δρόμων, συζητήθηκε το θέμα της πυροπροστασίας του δάσους μέσω δικτύου κρουνών και υδατοδεξαμενής, όπως και δυνατότητα αξιοποίησης της περιοχής για  ήπιες δράσεις όπως πεζοπορία και ποδηλατοδρομία από φυσιολάτρες. Όπως τονίστηκε, όσον αφορά το θέμα της πυροπροστασίας ιδιαίτερα, απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων καθώς και της Πυροσβεστικής προκειμένου να υπάρξει αρχική αποτύπωση της περιοχής, για να ακολουθήσει η σχετική μελέτη, έτσι ώστε όταν το έργο ωριμάσει να μπορέσει να ενταχθεί προς χρηματοδότηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο