Κορινθία

Με τα ποδήλατα τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στο Ξυλόκαστρο

Εκπαιδευτική Παρουσίαση για την σωστή χρήση του ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Με την παρουσία πλήθους δημοτών και επισκεπτών, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ξυλοκάστου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης», για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Ξυλόκαστρο, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την Εκπαιδευτική Παρουσίαση για την σωστή χρήση του ποδηλάτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Ξυλόκαστρο, σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες όπου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την Εκπαιδευτική Παρουσίαση για την σωστή χρήση του ποδηλάτου, συμμετείχαν στην Ποδηλατοβόλτα με αφετηρία το Πάρκο και απόλαυσαν τις ζωγραφιές των παιδιών σχετικά με το θέμα. Η δράση δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά ψυχαγωγικό και με σκοπούς:

  • Την ανάδειξη του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς και την αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου.
  • Την ενημέρωση των σχολείων σχετικά με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Την ανάδειξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ως μια τοποθεσία που συνδέεται με την κυκλοφορία του ποδηλάτου αλλά και ως πολυχώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του οργανισμού «Εν Κινήσει», πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του UNRIC (Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών) και υπό την αιγίδα της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

«Ευελπιστούμε στην στρατηγική ανάπτυξη του Πάρκου ως πόλου αθλητισμού, πολιτισμού και δραστηριοποίησης των παιδιών μας» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου. Ευχαριστεί δε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους χορηγούς για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης και ευελπιστούμε πως η συνεισφορά αυτή θα βρει κι άλλους συμμάχους στο δρόμο της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο