Πολιτική

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Μαριλένα Σούκουλη για τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, είχε η σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. Μαριλένα Σούκουλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης μας βρέθηκαν θέματα όπως η ανάλυση των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για τον αγροδιατροφικό τομέα στην χώρα μας και ιδιαίτερα για την στήριξη των αγροτών μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, καθώς επίσης και τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών μας όπου επίκεινται οι ανακοινώσεις για την ενίσχυση τους μέσα στις επόμενες ημέρες. Η θετική είδηση, σημείωσε η κ. Σούκου, ήταν η οριστική απόφαση του Υπουργού για την συμπερίληψη της επιτραπεζιας σταφίδας στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.

Η πρώην βουλευτής, όπως σημείωσε, έθεσε και πάλι το θέμα της αξιοποίησης του «Κονιάρειου» Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας και της μετατροπής του σε πρότυπο Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης για τους αγρότες. «Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα το επισκεφθεί δια ζώσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ορθή εκμετάλλευση του» ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Σούκουλη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο