Κορινθία

Στα Δερβενάκια τιμάται σήμερα Τρίτη η επέτειος της ιστορικής μάχης

Με λαμπρότητα τιμάται σήμερα Τρίτη, 26 Ιουλίου, στα Δερβενάκια, η 200ή επέτειος της μάχης των Δερβενακίων, κατά την οποία οι επαναστατημένοι Έλληνες υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη νίκησαν τα τουρκικά στρατεύματα του Δράμαλη.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε. Κορινθίας, ξεκινούν με την δοξολογία, στις 10.30 το πρωί, στον ναό του Αγίου Σώστη (φωτό), χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφανιών στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Την καθιερωμένη ομιλία θα εκφωνήσει ο καθηγητής ελληνικής φιλολογίας, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ενώ η τελετή θα κλείσει με τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν μέλη της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών – Λαογραφικών Ερευνών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου Κορινθίας, με παραδοσιακές φορεσιές και χορούς, ενώ θα παρουσιαστεί οπλισμός του 1821 από τα μουσειακά εκθέματα της Κορινθιακής Εστίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο