Δήμοι

Σταδιακή απομάκρυνση των μεταναστών από το στρατόπεδο Κορίνθου υπόσχεται ο Β. Νανόπουλος

Στην πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού, με μια ιστορική απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, προχωρά η δημοτική αρχή Κορίνθου, κάνοντας πράξη μια από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις του δήμου Κορινθίων.

«Με πράξεις και όχι λόγια, με στοχευμένες ενέργειες και γοργούς ρυθμούς υλοποιούμε αιτήματα δεκαετιών» ανέφερε κατά την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. «Πετύχαμε ήδη την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου για την δημιουργία εκεί βιοτεχνολογικού πάρκου, συνεχίζουμε με το 6ο Σύνταγμα Πεζικού» συνέχισε, επισημαίνοντας ακόμα πως τις επόμενες 15 ημέρες θα ακολουθήσει διαβούλευση και οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη. «Ουτοπικές θέσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, θέσεις που θα οδηγήσουν εκ νέου σε ατέρμονες συζητήσεις ετών» διαμήνυσε παράλληλα και προς κάθε κατεύθυνση, ο Βασίλης Νανόπουλος.

Μέσα σε 12 μήνες η πολεοδόμηση

«Το 2022, με ενέργειες της δημοτικής αρχής και μια απόφαση ιστορική για το μέλλον της πόλης, το στρατόπεδο Καλογερογιάννη μπαίνει σε τροχιά «απελευθέρωσης. Πολεοδομείται. Παραχωρείται. Η απομάκρυνση των δομών δρομολογείται» τόνισε και δεσμεύτηκε παράλληλα ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Η πολεοδόμηση του χώρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αμέσως μετά η μισή περίπου έκταση παραχωρείται στο δήμο Κορινθίων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου. Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο σώμα και η απόφαση που ελήφθη με την ισχυρή πλειοψηφία των 17 ναι, κρατά τις χρήσεις γης ανοιχτές με πρόβλεψη για χώρους πολιτισμού, πράσινο, πανεπιστήμιο, διοικητήριο κλπ .

«Είναι μια από τις μεγάλες αλλαγές που φέρνουμε στο δήμο Κορινθίων. Είναι η σφραγίδα της δημοτικής αρχής στον τόπο που ζούμε, στον τόπο μας. Γιατί στόχος αυτής της δημοτικής αρχής είναι οι λύσεις, η πρόοδος, η αλλαγή για την οποίαν δεσμευτήκαμε και με πράξεις προς τους Κορινθίους υλοποιούμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ωστόσο, ο κ. Νανόπουλος θύμισε πως το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, μετατράπηκε πριν από μια δεκαετία και «εν μια νυκτί», σε δομή μεταναστών. Οι ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη έχουν όνομα και οι Κορίνθιοι δεν ξεχνούν» υπογράμμισε. «Το 2022, με ενέργειες της δημοτικής αρχής και μια απόφαση ιστορική για το μέλλον της πόλης, το στρατόπεδο Καλογερογιάννη μπαίνει σε τροχιά «απελευθέρωσης. Πολεοδομείται. Παραχωρείται. Η απομάκρυνση των δομών δρομολογείται» τόνισε και δεσμεύτηκε παράλληλα ο Δήμαρχος Κορινθίων. Ωστόσο, παρατήρησε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο, (17 ναι, 13 όχι, 1 λευκό και 2 απουσίες), «περνά το μήνυμα της πολιτικής βούλησής της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων  να πάει μπροστά  ο τόπος. Η αρνητική ψήφος με όποια δικαιολογία και αν υποστηρίχθηκε, αποτελεί  άρνηση στην πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου  και διατήρηση του σημερινού καθεστώτος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο