Κορινθία

Πιάνει Λουτράκι από την Κυριακή η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Την δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εξεταστούν δωρεάν με τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία, θα δώσει η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην επόμενη στάση της, στο Λουτράκι.

Στόχος του προγράμματος, είναι η δωρεάν εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω, με τεστ ΠΑΠ και των γυναικών από 40 έως 70 ετών επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας «η Ελλάδα κατά του καρκίνου» στην Κορινθία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, η Μονάδα θα βρίσκεται από αύριο Κυριακή, 20 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων απευθύνει κάλεσμα στις γυναίκες της περιοχής να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Στόχος του προγράμματος, είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω, με τεστ ΠΑΠ και των γυναικών από 40 έως 70 ετών επιπροσθέτως με μαστογραφία. Όπως επισημαίνεται οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες και προσφέρονται δωρεάν.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας είναι ένα κοινωφελές ίδρυμά, με μόνιμο χορηγό το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο. Για την πραγματοποίηση του στόχου του, το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας χρησιμοποιεί ειδικές και πλήρως εξοπλισμένες αυτοκίνητες μονάδες, με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που είναι εγκατεστημένα σε αυτή και φυσικά εξειδικευμένο προσωπικό για την διενέργεια των εξετάσεων. Ήδη η Κινητή Μονάδα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στις γυναίκες των Δήμων Κορινθίων, Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Νεμέας.

Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση του Δήμου και της Π.Ε. Κορινθίας, προκειμένου να καθοριστούν τα ραντεβού για την εξέταση, όσες γυναίκες ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν για ραντεβού το συντομότερο, στα τηλέφωνα: 2741360601 – 60664 και 2744062000.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο