Κορινθία

Παρουσία Γκιώνη τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα αποκατάστασης στον Σχίνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και αφορούσε τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις πληγείσες περιοχές, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν στον καθαρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων, σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης στη δρομολόγηση έργων και δραστηριοτήτων άμεσης αντιμετώπισης συνεπειών από την καταστροφική πυρκαγιά. Την προσεχή Δευτέρα, 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων προκειμένου να ανατεθούν οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα κάθε φορέα και στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει δεύτερη τηλεδιάσκεψη. Το θέμα θα συζητηθεί και στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 30 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ., ως μοναδικό μάλιστα στην ημερήσια διάταξη.

Στην σημερινή ωστόσο τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων συμμετείχαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Κορίνθιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόριος Σταμούλης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Ευάγγελος Γκουντουράς, ο Διευθυντής Δασών Κορινθίας Παναγιώτης Καλλίρης, και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Δημήτριος Μακρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο