Περιφέρεια

Συμβάσεις έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας

Μια προγραμματική και δυο εργολαβικές συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1.372.800 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Κόρινθο, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, καθώς και του προέδρου της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργου Οικονόμου, ο Π. Νίκας υπέγραψε, με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που αφορά το έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής του Σχίνου. Οι δυο εργολαβικές συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αφορούν, η μία την συντήρηση του επαρχιακού δικτύου από την γέφυρας της Διώρυγας μέχρι τα Πίσια, έργο προϋπολογισμού 602.800 ευρώ και η δεύτερη την συντήρηση της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας Ασωπού Κορινθίας) στις περιοχές Ευαγγελίστριας έως και το Λέχαιο, έργο με προϋπολογισμό 70.800 ευρώ.

Το νερό στη Βόχα

Ακόμα, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Βέλου – Βόχας Θεόδωρο Ράπτ,η σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει Δήμος και κυρίως η έδρα αυτού, το Ζευγολατιό. Ο Π. Νίκας ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει στη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την ανόρυξη γεώτρησης. Ο Π. Νίκας συναντήθηκε επίσης με τον Τάσο Στέφη, πρόεδρο του Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, με τον οποίο συζήτησε την δυνατότητα κατασκευής μίας επιπλέον ομβροδεξαμενής στο εν λόγω χωριό, όπως και της συντήρησης στις ήδη υπάρχουσες.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των συλλόγων Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες» Χρ. Γόγολα και Γ. Φαλέκα και «Απόστολος Παύλος» Μ. Γεωργιάδη και Γ. Ρουμπέκα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο