KR Tempo

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Μεταπτυχιακό. «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική πράξη και Διδακτική»

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για τέταρτη χρονιά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική πράξη και Διδακτική» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Το πρόγραμμα απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τις ακόλουθες ειδικεύσεις:

  • Θεατρολογία.
  • Σκηνική Πρακτική: Διδακτική και Κοινωνικές Εφαρμογές.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια  για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (δύο διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Προβλέπεται το 30% των μαθημάτων να πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

Για τον τελικό καθορισμό των ημερών πραγματοποίησης των μαθημάτων θα ληφθεί υπόψη η διαθεσιμότητα των διδασκόντων και των μεταπτυχιακών φοιτητών ανάλογα με την ειδίκευση.

Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις και συνεκτίμηση των υπολοίπων προσόντων σύμφωνα με τα κριτήρια που αναλυτικά αναφέρονται πιο κάτω,  κατ’ ανώτατο όριο σαράντα πέντε (45) πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν  για προσωπική συνέντευξη. Επίσης οι υποψήφιοι (μόνον όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας) θα συμμετάσχουν σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική ή γαλλική  γλώσσα. Οι επιτυχόντες στην εξέταση αυτή, μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους που πληρούν τα ελάχιστα τυπικά κριτήρια βάσει δικαιολογητικών, θα λάβουν μέρος σε γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις στις εξής θεματικές περιοχές:

  • Αρχαίο Ελληνικό  Θέατρο
  • Ευρωπαϊκό Θέατρο
  • Νεοελληνικό Θέατρο

Info

  • Πληροφορίες σχετικά με τα διδασκόμενα μαθήματα θα βρείτε εδώ
  • Για το περιεχόμενο του φακέλου υποψηφιότητες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ
  • Για την ύλη των εξετάσεων πατήστε εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο