Κορινθία

Ο κορωνοϊός δεν άφησε εννέα μαθητές στην Κορινθία να πάνε σήμερα σχολείο

Η πρώτη ημέρα στο σχολείο δεν ήταν και αυτή που θα περίμεναν εννέα τουλάχιστον μικροί μαθητές της Κορινθίας, αφού τα rapid test που έπρεπε να κάνουν, δεν τους επέτρεψαν να βρεθούν μαζί με τους συμμαθητές τους.

Σε 367 rapid test που έγιναν την χθεσινή ημέρα στην Κορινθία, διαπιστώθηκαν 9 θετικά κρούσματα (2.45%) αφορούν σε 7 αγόρια και 2 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 14 έτη. Γεγονός βέβαια που δείχνει πως ο ιος είναι εδώ, τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν ένα αποτέλεσμα, αλλά η σχολική χρονιά θα πορευτεί με μεγάλη αβεβαιότητα. Οι μάσκες ήταν το βασικό αξεσουάρ σήμερα όλων των μαθητών, καθώς και των εκπαιδευτικών τους και όλοι τους γνωρίζουν πως θα δυσκολευτούν αρκετά και θα προσπαθήσουν πολύ για να μην αφήσουν τα θρανία τους.

Το τελευταίο 24ωρο στην Κορινθία καταγράφηκαν συνολικά 19 ακόμα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ μένει να δούμε τι θα δείχνουν τα δυο φορές την εβδομάδα τεστ που θα διενεργούνται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. Στο μεταξύ, μέχρι και την Παρασκευή, στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονταν 26 άνθρωποι με covid, εκ των οποίων οι 5 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αύριο Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, (Δαμασκηνού 57), θα συνεχιστούν τα δωρεάν rapid test, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1:00 μ.μ. και στο Κιάτο, επίσης στο Θέατρο του Δημαρχείου Κιάτου, (Γ. Γεννηματά 2), από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μ.μ.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο