Δήμοι

Ο Β. Νανόπουλος εγκαινίασε το νέο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παππά» στο Χιλιομόδι

Το νέο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Κορινθίων στο Χιλιομόδι, στο λόφο Νικηταρά, που θα φέρει το όνομα «Ειρήνη Παππά», εγκαινίασε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, έχοντας πλέον με το έργο αυτό ικανοποιήσει μια επιθυμία ετών της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Ο μεγάλος στόχος υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ο επόμενος τώρα στόχος, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος, είναι το θέατρο να γίνει σημείο πολιτιστικής αναφοράς για όλο τον Δήμο Κορινθίων, για όλη την Κορινθία. «Νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ απόψε, στα εγκαίνια, του θεάτρου «Ειρήνη Παππά» και στέλνουμε το μήνυμα ότι η Κόρινθος δεν  ξεχνά και τιμά και εν ζωή, τους  επιφανείς πολίτες του δήμου μας» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Βασίλης Νανόπουλος. «Γιατί ξέρουμε, συνέχισε, ότι είναι ο μόνος δρόμος, αυτός ο δήμος να ξαναλάμψει. Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παππά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα».

Δεν ξέχασε

Ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους συνέβαλαν, ώστε να φθάσει το θέατρο αυτό στην ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στους πολίτες και στον πολιτισμό. Μίλησε για τον ρόλο που έπαιξε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού, που ξεκίνησε με την εκπόνηση της μελέτης. Μελέτης που βελτιώνοντάς την σημαντικά, η δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου προχώρησε στην δημοπράτηση του έργου στα τέλη του 2019, για να είναι σε θέση ήδη αυτό το καλοκαίρι να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Ο κ. Νανόπουλος ευχαρίστησε επίσης την Αναπτυξιακή Βόρειας Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς επίσης τους πολίτες του Χιλιομοδίου, που ο καθένας με τον τρόπο του, στήριξε και βοήθησε στην υλοποίησή του.

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό του θεάτρου, ενώ ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων, κατά την οποίαν αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, που ξεκινά από τον πρώην δήμο Τενεάς, δηλαδή 12 χρόνια πριν και επί δημαρχείας Χρήστου Χασικίδη. Μίλησε δε για την σπουδαία προσωπικότητα και πορεία της Ειρήνης Παππά παγκοσμίως, που όπως παρατήρησε ο Δήμαρχος, ποτέ δεν έπαψε να αναφέρεται στην καταγωγή της, στο Χιλιομόδι. Το ίδιο ανέφεραν και πολλοί από τους πολιτικούς που ακολούθησαν με τους χαιρετισμούς τους. Όλους αυτούς, καθώς επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τ.Κ. Χιλιομοδίου κάλεσε ο Βασίλης Νανόπουλος, πίσω από την κορδέλα, προκειμένου συμβολικά όλοι μαζί να εγκαινιάσουν το νέο αυτό Δημοτικό Θέατρο.

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν οι Υφυπουργοί Έρευνας και Τεχνολογίας Χρ. Δήμας και Χωροταξίας και Αστικού περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς, οι βουλευτές Κ. Κόλλιας (Ν.Δ.) και Γ. Ψυχογιός (ΣΥΡΙΖΑ), από την πλευρά της Περιφέρειας οι αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα (χωρική), Τάσος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης, μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Αλ. Πνευματικός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Τάκης Λουζιώτης.

Μαγνητοσκοπημένο προβλήθηκε το μήνυμα του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, ο οποίος μετέφερε τον διακαή πόθο της Ειρήνης Παππά να αποκτήσει το δικό της θέατρο. Αμέσως μετά, προβλήθηκε η ταινία «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ», του Μιχάλη Κακογιάννη, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ειρήνη Παππά. Την ταινία προλόγισε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, σύμβουλος διεθνών σχέσεων του ιδρύματος «Μ. Κακογιάννης», ο οποίος μίλησε και για την θερμή συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και βεβαίως την βεβαιότητα του πως το θέατρο θα είναι ο κρίκος που άρρηκτα θα συνδέσει την Κόρινθο με τις Συρακούσες στις επόμενες δεκαετίες.

Ένα θέατρο στολίδι

Το θέατρο έχει δυναμικότητα 800 θέσεων. Οι παραστάσεις ξεκινούν ήδη με την φιλοξενία του Εθνικού Θεάτρου και το έργο «ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ, που θα έχουμε την χαρά να το παρακολουθήσουμε την προσεχή Πέμπτη, 21 Ιουλίου και ώρα 9:00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Μια μεγάλη σίγουρα επιτυχία του Δήμου δεδομένου ότι η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο πριν από λίγες ημέρες, καθηλώνοντας το κοινό.

Ακολουθεί το δεκαήμερο Φεστιβάλ θεάτρου, το οποίο διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» από τις 22 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου, φιλοξενώντας στον χώρο αυτό ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από διάφορες περιοχές της χώρας και την Κύπρο.

Η ανάπτυξη των σχέσεων με τον δήμο Συρακουσών, όπως σχολίασε και ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, θα φέρουν στο θέατρο «Ειρήνη Παπά» σημαντικές παραστάσεις και εκδηλώσεις υπηρετώντας τον στόχο που οι δυο δήμοι έχουν από κοινού καθορίσει υπογράφοντας στις αρχές Ιουλίου στις Συρακούσες μνημόνιο συνεργασίας «Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παπά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα. Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο» κατέληξε στην ομιλία του ο Βασίλης Νανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο