Δήμοι

Ο Βασίλης Νανόπουλος μεγαλώνει τον παραλιακό πεζόδρομο στα Καλάμια

Με την κατεδάφιση κτισμάτων που βρίσκονται στο τέρμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (περιοχή Κεραμυδάκι), στην παραλία Κορίνθου, ξεκίνησε το μεγάλο έργο της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου και της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου.

«Υλοποιούμε σήμερα ένα αίτημα και μια επιθυμία ετών των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της πόλης» τόνισε από το σημείο των εργασιών όπου και ο ίδιος βρέθηκε, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εκφράζοντας την χαρά και ικανοποίηση του. «Η απομάκρυνση των οικιών που βρίσκονται εδώ, θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τον πεζόδρομο που υπάρχει ήδη για 450 ακόμα μέτρα» συνέχισε ο Δήμαρχος. Σε λίγους μήνες, ανήγγειλε, θα δημιουργηθεί ένας νέος παραλιακός πεζόδρομος για να απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Κορίνθου, που θα δώσει συνέχεια στο παραλιακό μέτωπο, στα καλάμια.

Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν μάλιστα οι ίδιο στον Δήμαρχο Κορινθίων, σημεία του υπάρχοντος πεζοδρόμου, όπου έχουν καταγραφεί οι ημερομηνίες των τελευταίων έργων. Στο συγκεκριμένο κομμάτι η τελευταία παρέμβαση ήταν το 1988, δηλαδή 34 χρόνια πριν.

Η πόλη κοιτά την θάλασσα

«Η ενοποίηση του παραλιακού μας μετώπου εντάσσεται στην βούληση και τον σχεδιασμό της δημοτικής μας αρχής η πόλη να στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα» ανέφερε ακόμα ο Βασίλης Νανόπουλος. Το έργο που ξεκινά έχει έτοιμη μελέτη, είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου Κορινθίων και θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες από σήμερα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι, όπως είπε, «ακόμα μια δέσμευση μας υλοποιείται σε όφελος των πολιτών και του δήμου».

Οι διαδικασίες που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή, ήταν πολύπλοκες και χρονοβόρες, ωστόσο τόσο η Διεύθυνση Πολεοδομίας και η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κόλλια όσο και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Παπασταμόπουλος και ο μελετητής Χρήστος Καπετανάκης κατόρθωσαν να τις δρομολογήσουν και να τις ολοκληρώσουν, προσφέροντας στην πόλη και το δήμο ένα πραγματικό έργο πνοής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο