Κορινθία

Εκκενώνεται ο Σολομός καθώς μαίνεται η φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα στην Αρχαία Κόρινθο και με την βοήθεια του ανέμου πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιχειρούν αυτή την στιγμή από αέρα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα τρία ελικόπτερα. Στο σημείο που μαίνεται η φωτιά, πίσω από τον Ακροκόρινθο προς Σολομό επιχειρούν ακόμα 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα της πυροσβεστικής και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Εκεί βρίσκεται και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, προκειμένου να εξυπηρετήσει το έργο της κατάσβεσης, κινητοποιώντας υδροφόρες και δυνάμεις του Δήμου.

Στις 7:00 μ.μ. δόθηκε από την πολιτική προστασία εντολή να εκκενωθεί ο Σολομός, αφού οι φλόγες πάνε προς το χωριό, ενώ ο καπνός κάνει την κατάσταση αποπνικτική. Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν ακόμα γίνεται γνωστά, θα ερευνηθούν παράλληλα από το Πυροσβεστικό Σώμα, ωστόσο αυτή την στιγμή όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατάσβεση. Να αναφέρουμε πως η φωτιά καίει σε δασική και αγροτική έκταση…

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο