Κορινθία

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. «Ας μιλήσουμε για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα»

Με πρωτοβουλία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση», σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνεται διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τη «Νοηματική Γλώσσα» και τις εφαρμογές της στα πεδία της εκπαίδευσης και των κοινωνικών δράσεων.

Πρόκειται για μια σημαντική γλώσσα, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη όχι μόνο ταυτότητας αλλά και επικοινωνίας σε πλήθος παιδιών και ενηλίκων με δυσκολίες ή έλλειψη ακοής, καθώς ενισχύει την ένταξή και επικοινωνία τους στο κοινωνικό σύνολο, αίροντας τα εμπόδια ως προς την παρακολούθηση και συμμετοχή σε μαθήματα, εκδηλώσεις κ.ά., με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει την προσωπική και ομαδική ταυτότητα.

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας και του εξειδικευμένου προσωπικού, χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες ιδιαίτερα στα πεδία της εκπαίδευσης και να αναπτύξουμε το ενδιαφέρον μας ώστε να εισαχθούμε στον τόπο αυτής της γλώσσας που αφορά όλους μας. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δια του Τ.Θ.Σ. και του ΠΜΣ ΔΡΑ.ΤΕ.Π.ΤΕ., αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές και ειδικότητες των κοινωνικών τομέων να αποδεχτούν, να γνωρίσουν και αν είναι δυνατόν, να εμβαθύνουν στη χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Η διαδικτυακή παρουσίαση, με εισήγηση, παιχνίδια και συζήτηση στο θέμα: «Ας μιλήσουμε για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα με τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Ιωάννα Μαρία Μωραΐτη και Χριστιάνα Ροδοπαίου.

  • Σύνδεση zoom: https://us02web.zoom.us/j/84992514520?pwd=WVp4Vi9lTVJhTFFMaUxuM1RGOUo3Zz09
  • Meeting ID: 849 9251 4520 / Passcode: 184065

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο