ΔήμοιΚορινθία

Οι μαθητές το Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων γίνονται «φωτεινό παράδειγμα» στην ανακύκλωση λαμπτήρων

Η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης του Δήμου Λουτρακίου –Αγ. Θεοδώρων, Followgreen.gr/loutraki, στο πλαίσιο της δράσης «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία, προχώρησε σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, Φωτοκύκλωση Α.Ε.

Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου συμμετέχουν στην ανακύκλωση λαμπτήρων. Για τις ανάγκες της δράσης διανεμήθηκε ειδικός εξοπλισμός σε κάδους από τη «Φωτοκύκλωση Α.Ε.», σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτήν, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές -με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών- για να συλλέγουν τους λαμπτήρες τους. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη των Δήμων.

Αποδεκτοί προς ανακύκλωση είναι όλοι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ευθύγραμμοι λαμπτήρες φθορισμού, κυκλικοί λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες ατμών νατρίων, λαμπτήρες ατμών υδραργύρου, λαμπτήρες διόδου εκπομπής φωτός LED.

Να υπενθυμίσουμε πως στον Σχολικό Μαραθώνιο συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 2.500 μαθητές από 20 σχολεία του Δήμου μας, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 24.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαιο) τα τελευταία έτη. Καλούνται λοιπόν οι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών, δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής τους:

  • Είτε μέσω της ιστοσελίδας www.followgreen.gr/loutraki
  • Είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android κινητά και είναι προσβάσιμη για όλους τους δημότες.

Η «Φωτοκύκλωση Α.Ε.», αποτελεί ένα σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), οργανωμένο και υποστηριζόμενο από επιχειρήσεις του κλάδου Ηλεκτρικού – Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Η.Η.Ε.). Με τη «Φωτοκύκλωση Α.Ε.» δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων και γενικότερα, επιτυγχάνονται καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο