Δήμοι

Νερό από την Στυμφαλία ξανά στις βρύσες της Κορίνθου έφεραν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις

Με νερό Στυμφαλίας και μόνο υδρεύεται από την 1η Δεκεμβρίου η Κόρινθος και 4 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, Αρχαία Κόρινθος, Σολομός, Εξαμίλια και Ξυλοκέριζα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον Τεχνικό Προϊστάμενο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου, (φωτό πάνω) ξεκαθαρίζοντας από κοινού την κατάσταση. «Από την 1η Δεκεμβρίου και στο εξής η Κόρινθος, η Αρχαία Κόρινθος, τα Εξαμίλια, η Ξυλοκέριζα και ο Σολομός υδρεύονται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας. Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την υδροδότηση αυτή ωστόσο θέλω και αυτή τη φορά να ζητήσω την σύνεση των πολιτών στην χρήση του νερού αφού, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές στις οποίες καταγράφεται υπερβολική χρήση. Επειδή για τις μετρήσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν  να ευθύνονται διαρροές ζητώ την συνεργασία των πολιτών, να ενημερώνουν όπου εντοπίζουν βλάβη την ΔΕΥΑΚ ώστε άμεσα να επιλύεται το πρόβλημα» σημείωσε ο Δήμαρχος, αναφέροντας πως ο περιορισμός των διαρροών σε συνάρτηση με την ορθολογική χρήση θα επεκτείνουν το δίκτυο των περιοχών που υδροδοτούνται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό ζήτημα, εκείνο των χρόνιων οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ, ζητώντας από τους πολίτες να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα ποσά που οφείλουν αφού μόνο έτσι η επιχείρηση θα κατορθώσει να είναι λειτουργική και αποτελεσματική, διατηρώντας, συντηρώντας και επεκτείνοντας ένα τεράστιο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το νερό αποτελεί αγαθό και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και σεβασμό από όλους μας.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ

Η ΔΕΥΑ Κορίνθου, με ανακοίνωσή της ενημερώνει επίσης τους δημότες, ότι μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις (26, 27 και 28 Νοεμβρίου) έχει αυξηθεί σημαντικά η παροχή νερού από τις πηγές της Στυμφαλίας και πλέον η υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου αλλά και των οικισμών της Αρχαίας Κορίνθου, του Σολομού, των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας γίνεται αποκλειστικά με νερό από την Στυμφαλία το οποίο είναι πόσιμο και ασφαλές.

Η ΔΕΥΑ διαβεβαιώνει πως γίνονται τακτικές δειγματοληψίες σε όλους τους οικισμούς και ελέγχεται η απολύμανση (χλωρίωση) του νερού κάθε δύο ημέρες. Σημειώνει τέλος πως για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερώσει τους δημότες του Δήμου Κορινθίων με ανακοίνωσή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο