Δήμοι

Ικανοποίηση του Βλάση Τσιώτου για το έργο αποκατάστασης του δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

Στην στενή συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τονίζει ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, με αφορμή την δημοπράτηση και πλέον την ανάθεση του έργου αποκατάστασης του δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Η συνεργασία αυτή, τονίζει ο κ. Τσιώτος, «απέδωσε και το έργο, με προϋπολογισμό 7.640.000 €, που χρηματοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021». Στις 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ακολουθούν οι διαδικασίες ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου προβλέπεται να είναι 15 μήνες.

«Η πρώτη προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας στον τομέα των οδικών έργων αποτέλεσε η βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά ο οποίος βρίσκεται σε μία άσχημη κατάσταση λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του επί σειρά ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Ένας δρόμος που εξυπηρετεί την σύνδεση δεκατεσσάρων χωριών, ορεινών και ημιορεινών με το Ξυλόκαστρο, καθώς επίσης την αγροτική παραγωγή όπως και την τουριστική δραστηριότητα.

Όπως εξηγεί ο Βλ. Τσιώτος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο τμήμα Ξυλόκαστρο – Ρίζα, «όπου η κατάσταση του οδοστρώματος είναι ιδιαιτέρως προβληματική και για αυτό εκπονήθηκε από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μελέτη αποκατάστασης της οδού με προϋπολογισμό 1.500.000 €». Ο Δήμαρχος σημειώνει πως αυτή την μελέτη ενσωμάτωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην μελέτη που εκπόνησε για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, που δημιουργούν χρόνια προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου. Αποτέλεσμα αυτής και το παραπάνω μεγάλο έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως μας ενημέρωσε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, καθώς ήταν αυτός που από τον θεσμικό του ρόλο στην Π.Ε. Κορινθίας παρακολούθησε τις διαδικασίες μελέτης και δημοπράτησης σε όλη την φάση τους, συμβάλλοντας από την πλευρά του στο να φθάσει σήμερα το έργο να βρίσκεται στην αρχή της υλοποίησής του.

«Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών, ένα έργο που αποτελούσε αίτημα ετών από την τοπική κοινωνία και το οποίο πλέον μπαίνει στην φάση της υλοποίησης του» καταλήγει η ανακοίνωση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο