Δήμοι

Νέα εποχή στην διαχείριση των απορριμμάτων για το δήμο Κορινθίων

Μια νέα εποχή ξεκίνησε στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων, με ένα πρόβλημα δεκαετιών να βρίσκει την λύση του, καθώς καθημερινά πλέον 60 τόνοι απορριμμάτων θα καταλήγουν στην μονάδα διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ.

«Ο Δήμος μας πλέον διαχειρίζεται τα απορρίμματά του νόμιμα και με ασφάλεια», τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ανακοινώνοντας την ένταξη του δήμου Κορινθίων στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου και μιλώντας για «αλλαγή σελίδας στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων».

Η διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, έβαλε τέλος στην απόθεση απορριμμάτων στην χωματερή του Χιλιομοδίου (δίνοντας «πράσινο φως» στην αποκατάσταση της) και σήμανε την έναρξη μιας σειράς ενεργειών που στόχο έχουν την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την μείωση του λειτουργικού κόστους διαχείρισης. Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμα πως μετά από αυτό, τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν σταθερά. «Με μια σειρά ενεργειών που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, και εδώ καθοριστική είναι η συμβολή των πολιτών, στοχεύουμε στην μείωση του λειτουργικού κόστους και την διατήρηση των δημοτικών τελών στα σημερινά επίπεδα» συνέχισε ο κ. Νανόπουλος.

Ενισχύεται ο Δήμος

Ο νέος εξοπλισμός για τον Δήμο θα αποτελείται από 8 νέα οχήματα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της υπηρεσία καθαριότητας. Αναμένονται ωστόσο ακόμα τέσσερα απορριμματοφόρα έως το τέλος της χρονιάς. Ακόμα, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης:

  • 350 νέοι μπλε κάδοι, αγοράστηκαν με έξοδα του δήμου Κορινθίων και τοποθετήθηκαν στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
  • 3.000 σακούλες ανακύκλωσης μοιράστηκαν στα νοικοκυριά του δήμου μέσω των ενημερώσεων της υπηρεσίας καθαριότητας στα σχολεία.
  • Δημιουργούνται οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης και αναπτύσσεται δίκτυο με «πράσινες γωνιές».
  • Τοποθετούνται άμεσα 20 νέες καμπάνες συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού
  • Τέλος, οκτώ νέοι κάδοι συλλογής και διαχείρισης τηγανέλαιων αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε νευραλγικά σημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως συνεχίζεται και η ανακύκλωση στον κόκκινο κάδο, πλέον των 50 τόνων υποδημάτων και ενδυμάτων συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν σε επαναχρησιμοποίηση την χρονιά που πέρασε. Επιπλέον, ο δήμος Κορινθίων αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα των ογκωδών συνεργαζόμενος με εταιρία η οποία θα έχει την ευθύνη τους. Όσον αφορά την κομποστοποίηση, η διαδικασία ξεκινά με την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου. Η αναθεωρημένη άδεια λειτουργίας του αναμένεται την προσεχή Δευτέρα.

Συνεργασία των δημοτών

Ο Δήμαρχος έχοντας στο πλευρό του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτρη Μπίτζιο και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Γιάννη Τσολάκη, κάλεσε τους δημότες να συμβάλλουν ώστε ο δήμος Κορινθίων να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ορθής διαχείρισης, της καλύτερης ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος. Αλλά και ο κ. Μπίτζιος σημείωσε πως η προσπάθεια που κάνει η υπηρεσία τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι σημαντική και έχει αποτέλεσμα με την βοήθεια των πολιτών.

Τέλος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Γιάννης Τσολάκης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σωστής ανακύκλωσης ώστε να είναι αποτελεσματική και ουσιώδης, την διαδικασία των ογκωδών, που όπως παρατήρησε δεν τηρείται, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην υπηρεσία, αλλά και στις ενέργειες εκείνες που έχουν δρομολογηθεί (οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης, πράσινες γωνιές, κομποστοποίηση κτλ), ώστε ο δήμος Κορινθίων να αποκτήσει επι της ουσίας «πράσινη ταυτότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο