KR Tempo

Με επίκεντρο την Αρχαία Κόρινθος το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας

To 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου – ΓΕΦΥΡΕΣ έφερε στο επίκεντρο την Αρχαία Κόρινθο και όσοι βρέθηκαν τις εννέα ημέρες προβολών κι εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αναστασία Κεφάλα» απόλαυσαν ταινίες και συνάντησαν από κοντά τους πρωταγωνιστές πολλών από αυτές, αλλά και τους δημιουργούς τους.

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσίαση του ειδικού μουσικού προγράμματος, με θέματα γνωστών ταινιών, από τους Corinthian Cellos Ευγένιο Μπένση, Χρήστο Παναγόπουλο και Λουκά Μαλαμαδάκη. Το Φεστιβάλ τίμησε επίσης καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως η Κατερίνα Χέλμη και ο Χάρης Ρώμας που βρέθηκαν στον χώρο των προβολών. 

Το Φεστιβάλ στην Αρχαία Κόρινθο, επισκέφθηκαν όπου και τιμήθηκαν για το καλλιτεχνικό τους έργο η ηθοποιός Γεωργία Ζώη και ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός.

Η Κάτια Ανδριανάκου

Την τελευταία μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου παρουσιάστηκε πρόγραμμα με κινηματογραφική μουσική, από το δίσκο «Ταινία που έμελλε», της Κορίνθιας Κάτιας Ανδριανάκου, σε πλάνα από ψηλά της Κορινθίας και βίντεο από Dronius. Προβλήθηκε ακόμα η κωμωδία «Γιατί Αντωνάκη Γιατί Νικολάκη;», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κολοβού.

Το 12ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» ήρθε στην Αρχαία Κόρινθο με 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, πανελλήνιες κι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές πρεμιέρες, πρόσφατης παραγωγής από 25 χώρες. Το ένα τρίτο του προγράμματος αποτελούσαν Ελληνικές ταινίες και αρκετοί σκηνοθέτες τους παρευρέθηκαν για να παρουσιάσουν τα έργα τους. φιλοξένησε ακόμα 50 ταινίες 1′-5′ έκαστη από το Φεστιβάλ Cine@Art και τις φιναλίστ ταινίες από το Φεστιβάλ Δελφών που έρχονται να συναντήσουν τον ενεργειακό χώρο του ναού του Θεού Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο.

Ξεκίνησε από την Κόρινθο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ» έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε πρώτη φορά στην Κόρινθο το 2008, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων των 150 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου. Κάθε χρόνο φιλοξενεί εγχώριες και παγκόσμιες παραγωγές ταινιών με στόχο την ανάδειξη νέων σκηνοθετών, την ανταλλαγή καινοτόμων προτάσεων, τη «γεφύρωση» ιδεών και την προβολή της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Οι ταινίες που προβάλλονται, επιλέγονται με γνώμονα την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και την κινηματογραφική τους αξία, με στόχο να ταξιδέψουν το κοινό σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να προκαλέσουν συναισθήματα, συγκινήσεις μα και χαρά, να προβληματίσουν και συνάμα να ψυχαγωγήσουν.

#pgpartners

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο