Δήμοι

Ενισχύεται η ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων με σημαντικά οφέλη για τον Δήμο Κορινθίων

Στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης αποβλήτων στο Δήμο Κορινθίων, και με έμφαση στη διαλογή στην πηγή,  ο Δήμος παρατείνει το συμφωνητικό συνεργασίας με την εταιρεία RECYCOM και  πυκνώνει το δίκτυο κάδων με την τοποθέτηση επιπλέον 20 στους ήδη υφιστάμενους 25 (σύνολο 45). 

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπεγράφη λοιπόν η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Βαγγέλη Αράπη. Να τονίσουμε ότι το σύστημα συλλογής αυτών των υλικών εφαρμόζεται από την συγκεκριμένη εταιρεία με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερους από 100 Δήμους σε όλη την χώρα και υφίσταται στον Δήμο Κορινθίων από τον Φεβρουάριο 2020 επιτυγχάνοντας στην περίοδο αυτή την συλλογή περισσοτέρων των 220 τόνων υλικών αποφέροντας στον Δήμο Κορινθίων πολλαπλά οφέλη (20.000 € δεν πλήρωσε ο Δήμος στο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου).

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή και λειτουργία της διαδικασίας δεν έχει κανένα κόστος για το Δήμο, αφού τόσο η τοποθέτηση του σχετικού εξοπλισμού όσο και η συλλογή, μεταφορά και συνεχή λειτουργία του γίνεται και επιβαρύνει αποκλειστικά την εταιρεία. Τα οφέλη περιλαμβάνουν: 

  • Οικονομικά οφέλη για τον Δήμο: Ανταποδοτικά οφέλη από την εταιρεία, μείωση του κόστους από τυχόν διάθεση των υλικών αυτών στο ΣΔΙΤ, μείωση εργατοωρών για την καθαριότητα από την συλλογή των ανεξέλεγκτα απορριπτέων, μείωση καυσίμων για την συλλογή-μεταφορά αυτών των υλικών κτλ.  
  • Περιβαλλοντικά οφέλη: Μείωση του όγκου των υλικών που οδηγούνται προς διαχείριση στο ΣΔΙΤ (ταφή), εξοικονόμηση ενέργειας, κλιματική αλλαγή, κτλ.   
  • Κοινωνικά οφέλη για τους Δημότες: Διανομή ειδών ένδυσης και υπόδησης σε απόρους, παροχή των ανταποδοτικών οφελών από τις κοινωνικές υπηρεσίες  προς τους οικονομικά αδύναμους δημότες, διανομή ειδών ρουχισμού σε βρισκόμενους σε πληγείσες περιοχές (από ακραία φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, κτλ.).    

Ο Δήμος Κορινθίων, τονίζει ο Βασίλης Νανόπουλος, με αυτό το έργο θα συμβάλει: 

  • Στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.  
  • Στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
  • Στην μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΣΔΙΤ.  

Ο κ. Νανόπουλος καταλήγει πως επιπλέον, το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο