Δήμοι

6,2 εκατ. ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης Λουτρακίου

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 6,2 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Λουτρακίου, με φορέας χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διάρκεια υλοποίησης του έρχου έχει οριστεί στους 18 μήνες, οπότε και θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και η πλήρης κατάργηση των σηπτικών βόθρων. «Γεγονός που καθιστά το έργο επιτακτικής και εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας για το Λουτράκι, για τα θαλάσσια ύδατα και κυρίως για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού του Λουτρακίου» ανέφερε ιδιαίτερα χαρούμενος, όπως τόνισε, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

Οι περιοχές επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων αφορούν στην περιοχή Σκάρπα (στο γειτονικό με το σχέδιο πόλης τμήμα της), στην παραλιακή συνοικία Νεράιδα και σε διάφορες οδούς στην επέκταση του σχεδίου πόλης που έχουν διανοιχθεί πρόσφατα. Όλες αυτές οι περιοχές στερούνται σήμερα δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. Παράλληλα, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων άντλησης και μεταφοράς των αστικών λυμάτων του Λουτρακίου προς την κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λουτρακίου – Κορίνθου.

Για ένα έργο που πραγματικά έχει ανάγκη το Λουτράκι, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το Νίκο Ταγαρά, για τον οποίο, παρατήρησε, «είναι πάντοτε δίπλα μας και χάρη στις δικές του άοκνες προσπάθειες εξασφαλίστηκε ακόμη μία σημαντική και απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας». Μόλις υλοποιηθεί το έργο, συνέχισε ο κ. Γκιώνης, «αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου, καθώς όχι μόνο θα επεκταθεί σε συνοικίες που σήμερα στερούνται παντελώς αποχετευτικού δικτύου, αλλά και θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστοχίας και παλαιότητας του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο