Περιφέρεια

Τηλεσύσκεψη περιφερειαρχών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την έξαρση της πανδημίας

Σε τηλεδιάσκεψη των Περιφερειαρχών με Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και θέμα την συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην περαιτέρω ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας στην περιφέρεια, για την αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργούνται από τη νέα έξαρση της covid-19, μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ακόμα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος, ενώ την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων. Ο Π. Νίκας, όπως και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες, επισήμαναν ότι οι Περιφέρειες έχουν στηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης και ο ρόλος που μπορεί να έχει η αυτοδιοίκηση στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, αλλά και στο θέμα των ελέγχων.

Στο μεταξύ, στον απολογισμό των κρουσμάτων της πανδημάις χθες Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 328 κρούσματα στο σύνολο της Πελοποννήσου, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 27.618. Στην Κορινθία καταγράφηκαν χθες 32 ακόμα κρούσματα, ενώ στην Μεσσηνία είχαμε 133 ασθενείς και στην Αρκαδία 78. Στην Αργολίδα καταγράφηκαν 49 και στην Π.Ε. Λακωνία 36.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονταν μέχρι και χθες 23 άνθρωποι με επιπλοκές κορωνοϊού εκ των οποίων οι 4 στη ΜΕΘ. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονταν 51 (τα 2 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Αργους 7, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4 και στο Παναρκαδικό Τρίπολης 35 άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο