Δήμοι

Προχωρά η πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου με τρεις τροποποιήσεις  

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος θα είναι αυτός που θα υπογράψει την σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), της έκτασης του πρώην 6ου Συντάγματος πεζικού, προκειμένου να προχωρήσει αμέσως μετά στην πολεοδόμηση της συνολικής έκτασης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, με νέα απόφασή του το βράδυ της Δευτέρας, 6 Ιουνίου, αποφάσισε την τροποποίηση του ύψους των κατοικιών, που πλέον θα αναγερθούν σε 7,5 μέτρα αντί τα 12, θα διατηρήσει ο Δήμος το γήπεδο που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου, ενώ θα δημιουργήσει ένα πάρκο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του. «Ο Δήμος Κορινθίων με στοχευμένη πολιτική και άρτια διαπραγμάτευση κατόρθωσε να επιτύχει για πρώτη φορά συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χώρου, το ΤΕΘΑ και να απολάβει πλέον του 50% της έκτασης του, έκταση που θα έρθει στην ιδιοκτησία του με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης» τόνισε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανοπουλος, ο οποίος πέτυχε την παραπάνω συμφωνία ,βάζοντας τέλος σε ατέρμονες συζητήσεις και ανεφάρμοστες αποφάσεις ετών. 

Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμα πως με την πολεοδόμηση του στρατοπέδου, θα απομακρυνθούν και οι δομές μεταναστών που σήμερα λειτουργούν στο χώρο. Επίσης, θα υπάρξει σύνδεση με τον οικιστικό ιστό της πόλης της Κορίνθου, ενώ οι δημότες θα αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο καθώς οι μάντρες πλέον θα πέσουν. Ο κ. Νανόπουλος κάνει λόγιο για σημαντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, καθώς το στρατόπεδο ενσωματώνεται στην πόλη και για την Κόρινθο θα υπάρχει ένα νέο σημείο αναφοράς.

Εκεί θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και διοίκησης. Οι χρήσεις γης είναι ανοιχτές ενώ κατοχυρώνεται δικαίωμα αγοράς ή απαλλοτρίωσης οικοπέδων εντός του χώρου.

Εμφανής η χαρά του Δημάρχου

«Η πολεοδόμηση του στρατοπέδου προχωρά ώστε να επιτύχουμε την απόδοση του στην πόλη και τους πολίτες. Είναι καθήκον μου ως Δήμαρχος Κορινθίων και το επιτελώ με ευθύνη» ανέφερε μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νανόπουλος. «Το δημοτικό συμβούλιο με την χθεσινή του απόφαση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.

Πλέον, τονίζει ο Δήμαρχος, «είναι η ώρα των έργων και αυτά υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων που για χρόνια κρατούσαν την ανάπτυξη και την προοπτική του δήμου πίσω, βαδίζουμε ως δημοτική αρχή επί πραγματικού και όχι βάσει θεωριών και επιθυμιών που στερούνται υπόβαθρου υλοποίησης».

«Είμαι υπερήφανος που ως δήμαρχος θα υπογράψω την παραχώρηση του 6ου συντάγματος πεζικού στον δήμο Κορινθίων εκπληρώνοντας την επιθυμία των συμπολιτών μου» κατέληξε.

Δείτε παρακάτω την εισήγηση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο