KR Tempo

Εκδήλωση λόγου, παραδοσιακής μουσικής και ιστορικών τραγουδιών στην Αρχαία Κόρινθο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και με την υποστήριξη του Δήμου Κορινθίων, διοργανώνεται εκδήλωση λόγου, παραδοσιακής μουσικής και ιστορικών τραγουδιών.

Η εκδήλωση με θέμα «και με φως και με θάνατο», θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Ακροκορίνθου, την προσεχή Κυριακή, 17 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Τέσσερεις συγγραφείς, οι οποίοι συνέγραψαν βιβλία που αναφέρονται στο ’21, θα μιλήσουν για το έργο τους:

  • Η  Δήμητρα Καμαρινού για το «Γυμνές αλήθειες γυναικών». H αθέατη Ιστορία.
  • Ο  Θωμάς Κοροβίνης για το «Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε». Η τελευταία ώρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου.
  • Ο  Παντελής Μπουκάλας για «Το  μάγουλο της Παναγίας». Αυτοβιογραφική εικασία του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
  • Ο  Γιάννης Μπάρτζης, για το ιστορικό μυθιστόρημα «Κρινολίνο και Γιαταγάνι».

Μουσική θα παίξουν ο Παντελής Αγκιστριώτης τ(αμπουρά, λαούτο) και ο Βαγγέλης Παπάς (κλαρίνο), ενώ θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Μπινιάρης και η Μάνια Χρυσομαλλίδου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ακόμα το φωνητικό σύνολο «Opus Femina», του ΚΕ.Π.Α.Π.  Δήμου Κορινθίων, υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.

Να αναφέρουμε ότι καθώς από το υγειονομικό πρωτόκολλο απαιτείται η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά του Covid-19, οι θέσεις περιορίζονται στις150.  Έτσι λοιπόν, χρειάζεται προεγγραφή στο τηλέφωνο 6984126010, από τις  9.00πμ – 2.00 μμ καθημερινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο