ΔήμοιΚορινθία

Β. Νανόπουλος. Με σταθερά βήματα προχωρούμε στην υλοποίηση του νέου αστυνομικού μεγάρου

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης – κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου Κορινθίας, κτιρίου απολύτως απαραίτητου για τους αστυνομικούς που εργάζονται αλλά και τους πολίτες που εξυπηρετούνται και έχουν απαίτηση τα θέματα ασφάλειας να είναι προτεραιότητα, έγινε το στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

Με ειδική διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης για την ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, εξέλιξη η οποία επιτρέπει την μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την έναρξη κατασκευής του κτιρίου.  Την παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του ασιθήματος ασφάλειας στην παρακείμενη περιοχή των Εξαμιλίων που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, είχε εισηγηθεί (2 Μαρτίου 2022), ως μείζον θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων, ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος. Παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων το σώμα είχε υπερψηφίσει, κάνοντας το πρώτο και ουσιαστικό βήμα στην λύση ενός τεράστιου ζητήματος για τους αστυνομικούς, τον δήμο, τους πολίτες. 

Σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος

«Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την δημιουργία του αστυνομικού μεγάρου Κορινθίας στο Δήμο Κορινθίων. Με εισήγησή μου το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων αποφάσισε την παραχώρηση οικοπέδου 14 στρεμμάτων σε κατάλληλο χώρο για να γίνει εκεί το Μέγαρο. Για να μπορούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι να εργάζονται σε συνθήκες κατάλληλες. Για να κοιμούνται και να κινούνται οι κάτοικοι των Εξαμιλίων πολύ πιο ήσυχα απ ότι σήμερα» ανέφερε ο κ. Νανόπουλος.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη, ο δήμαρχος μίλησε για τον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων δόμησης, «κάτι το οποίο δρομολογεί την δημιουργία του Μεγάρου» υπογράμμισε στο πέρας της σύσκεψης στο Υπουργείο Περιβάλλοντας. Παρατήρησε δε, την άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και ευχαριστώντας αφενός τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, για την καθοριστική συμβολή του στην απεμπλοκή των διαδικαστικών ζητημάτων και αφετέρου τους συνεργάτες και υπαλλήλους του δήμου Κορινθίων για την άριστη προετοιμασία του φακέλου.

«Υπάρχει άριστη συνεργασία όλων μας και όλα δρομολογούνται σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σύμφωνο συνεργασίας που έχουμε υπογράψει ως δήμος με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» ανέφερε επίσης ο Βασίλης Νανόπουλος. Σε 3 χρόνια, το νέο αστυνομικό μέγαρο παραδίδεται. Ο δήμαρχος, εκτός του κ. Ταγαρά, έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και προς τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες ου στο δήμο Κορινθίων, για την άριστη προετοιμασία που έπρεπε να γίνει το προηγούμενο διάστημα, και έγινε. «Δεσμεύομαι πως, από πλευράς δήμου, θα γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες σύντομα για την μεταβίβαση του ακινήτου ώστε να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης από  το Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη» κατέληξε ο δήμαρχος στην δήλωσή του» κατέληξε.

Παρόντες στην σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά ήταν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης , ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Βλαχοπάνος, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Δημήτρης Λιάκος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο