Περιφέρεια

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που αφορούσε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2022.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συνοδεύεται από πλήρες διπλογραφικό σύστημα, όσον αφορά στη διαχείρισή του, διασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη διαφάνεια. “Διαφάνεια, η οποία είναι δεδομένη ακριβώς λόγω του συστήματος αυτού, το οποίο όφειλε, σύμφωνα με το νόμο του 2011, να έχει ήδη εφαρμοστεί από την Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να είχε γίνει μέχρι τώρα” παρατήρησε ο κ. Νίκας.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται και το ήδη εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του επόμενου χρόνου, ανέρχεται σε 193.867.644,49 ευρώ, είναι ισοσκελισμένος και αυξημένος κατά 10% συγκριτικά με το 2021. Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2022, στον οποίον ωστόσο δεν περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, θα οριστικοποιηθούν τον προσεχή Φεβρουάριο, καθώς τότε θα γνωστοποιηθεί το ταμειακό υπόλοιπο του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο