KR Sports

Με βαριά λόγια «στόλισε» τους συνεργάτες του ο Κούγιας και τα βρόντηξε από τον ΠΑΣ Κόρινθος

Το περασμένο Σάββατο, την ήττα με την Ελλάς Σύρου (4-1) την πλήρωσε ο προπονητής Αντριάν Μπαρμπολούτσι, την δεύτερη σερί ήττα, αυτή την φορά με το Παναργειακό (0-1), μέσα στην Κόρινθο, που έριξε τον ΠΑΣ Κόρινθος από την κορυφή της Γ’ Εθνικής, πλήρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξης Κούγιας.

Η φυγή του κ. Κούγια από την ομάδα έγινε με τον πλέον επεισοδιακό τρόπο, αφού ο δικηγόρος που ήρθε στην Κόρινθο μετά βαΐων και κλάδων και με κοινό στόχο την άνοδο από το τοπικό πρωτάθλημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, τα βρόντηξε λίγες στροφές πριν το τέλος, «στολίζοντας» για τα καλά τους συνεργάτες του στην διοίκηση, με πρώτο τον επιχειρηματία Γιώργο Πιέτρη, τον οποίο αφήνει πίσω του έχοντας αποκομίσει τις «χειρότερες εντυπώσεις» το διάστημα της συνύπαρξής τους. Αυτά ακολούθησαν την ήττα από τον Παναργειακό, μέσα σε ένα γεμάτο από κόσμο στάδιο Κορίνθου, ενώ πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, κάτω από τις κερκίδες του σταδίου και πίσω από την περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλους, με τον κ. Κούγια να τσακώνεται με παράγοντες του Παναργειακού και με αστυνομικό, ξεστομίζοντας βαριές ύβρεις.

«Δεν μπορούμε να συρθούμε στα τάρταρα από ανθρώπους που ζουν για να δυσφημούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Δεν μπορεί να δέρνουμε ή να μηνύουμε όποιον μας νικά» ήταν η άμεση αντίδραση της οικογένειας Πιέτρη, που ακολούθησε την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

Οι ανακοινώσεις μετά τα επεισόδια

Η έκρηξη του Αλέξη Κούγια προηγήθηκε του αγώνα με τον Παναργειακό, παιχνίδι το οποίο έχασε η ομάδα της Κορίνθου, μένοντας πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή, στην οποία άφησε μόνη την ομάδα της Αργολίδας. Όλα όσα προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν, διαδραματίστηκαν μπροστά σε ένα φίλαθλο κοινό που σύμφωνα με την διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος ξεπέρασε τους 5.000 – 6.000, αλλά και του υφυπουργού Πολιτισμού και βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, που θέλησε να παραβρεθεί ως απλώς φίλαθλος του τόπου του στις εξέδρες του σταδίου. Κόσμο που από την άφιξή του στην Κόρινθο καλούσε διαρκώς στο γήπεδο ο κ. Κούγιας και που πολλές φορές είχε εκφράσει την δυσφορία του γιατί δεν έσπευδε ο κόσμος να ενισχύσει την ομάδα, «απειλώντας» για τον λόγο αυτό και μόνο με αποχώρηση από την διοίκηση του ΠΑΣ.

Το πρώτο επεισόδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται φραστικό μεν, αλλά τα όσα ακούστηκαν ξεφεύγουν της φραστικής αντιπαράθεσης, συνέβη κάτω από τις εξέδρες του σταδίου Κορίνθου, πίσω από τα κάγκελα του αγωνιστικού χώρου. Το δεύτερο, αφού το παιχνίδι είχε λήξει, πίσω από τις κερκίδες, εκεί όπου ήταν τα αυτοκίνητα των διοικούντων του Παναργειακού, του διαιτητή του αγώνα Γιώργου Μελιτζανίδη και του βοηθού αυτού κ. Παπαδόπουλου, από τον Πειραιά.

Μετά τον διαπληκτισμό του Αλέξη Κούγια με τους παράγοντες του Παναργειακού και τους διαιτητές του παιχνιδιού στην Κόρινθο, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Κόρινθος τα βρόντηξε και αποχώρησε από την ομάδα, όχι εξαιτίας πάντως των φιλάθλων, αλλά «στολίζοντας» με ανακοίνωσή του αυτούς με τους οποίους πορεύτηκε αυτές τις δύο σαιζόν και κυρίως τον Γιώργο Πιέτρη, σπεύδοντας να τονίζει πως η ποδοσφαιρική ζωή του είναι ταυτισμένη πλέον με τον Ολυμπιακό και πως κακώς δεν είχε παραιτηθεί από την Κόρινθο από τη στιγμή που είχε αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου στην διοίκηση της Πειραιώτικης ομάδας.

Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση Κούγια: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα και λόγω προσωπικών διαφωνιών με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου – τα οποία προηγήθησαν του σημερινού αγώνα – δηλώνω αμετάκλητα ότι παύω να ασχολούμαι με οποιοδήποτε τρόπο με το σωματείο του ΠΑΣ Κόρινθος που με την παρουσία μου ξαναμπήκε η Κορινθία στον ποδοσφαιρικό χάρτη και είμαι ευτυχισμένος γιατί κατάφερα να φέρω στο γήπεδο 6.000 κόσμο.

Δυστυχώς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ εκτός του κυρίου Παπαγιαννόπουλου που είναι ένας αγνός και ανιδιοτελής άνθρωπος , το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα πολιτικά και τα οικονομικά τους οφέλη από το Δήμο Κορίνθου. Τις χειρότερες εντυπώσεις μου έχω για τον Γιώργο Πιέτρη. Σε αυτά τα 2 χρόνια δαπάνησα περισσότερα από 300.000 ευρώ για να ξαναστησουμε αυτόν τον σύλλογο και δεν μετανιώνω για αυτό καθόλου αλλά δεν μπορώ να γίνω υποχείριο κανενός για να αποκομίσει αυτός οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

Αγάπησα πάρα πολύ την ομάδα και τους οπαδούς της αλλά δυστυχώς σε αυτό το βρώμικο περιβάλλον της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου εγώ δεν μπορώ να έχω κανένα μέλλον εάν και τα ίδια μέλη του ΔΣ δεν είναι μαζί μου μια γροθιά. Δυστυχώς όλοι αυτοί εκμεταλλεύθηκαν το όνομα μου και τα χρήματα μου αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το προσωπικό τους όφελος και όχι το συμφέρον της ομάδας. Δε θέλω να πιστέψω ότι σήμερα δεν αντέδρασαν για αυτά τα άγρια πράγματα που έκανε εις βάρος μας η διαιτησία γιατί από τώρα σκεφτόντουσαν τις 550.000 που θα χρειάζονταν τον καλοκαίρι για να συστήσουμε μια ΠΑΕ.

Αυτονόητο είναι ότι η ποδοσφαιρική μου ζωή μου πλέον είναι ταυτισμένη με τον Ολυμπιακό και κακώς δεν παραιτήθηκα μόλις ανέλαβα την θέση του Αντιπροέδρου και του νομικού συμβούλου. Δυστυχώς επικράτησε το συναίσθημα και η αγάπη για την πατρίδα μου και όχι η λογική».

Σήκωσε το «γάντι» ο Πιέτρης

Την ανακοίνωση Κούγια όμως δεν άφησε ασχολίαστη ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της ομάδας Γιώργος Πιέτρης, που με την υπογραφή της «οικογένειας Πιέτρη» απάντησε και έδωσε εξηγήσεις, σχετικά με την εμπλοκή στην ομάδα, αφήνοντας επίσης αιχμές κατά του απελθόντα πλέον προέδρου. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οικογένειας Πιέτρη: «Δυστυχώς δεν μπορούμε άλλο! Ο Όμιλος Πιέτρη έδωσε ότι είχε και δεν είχε στον αγώνα να επιστρέψει η «μπάρτσα» ψηλά. Η οικογένειά μας έκανε ότι ήταν δυνατό και αδύνατο για να υποστηρίξει τον κοινό σκοπό.

Όμως πλέον δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την λογική του παραλόγου. Δεν μπορούμε να συρθούμε στα τάρταρα από ανθρώπους που ζουν για να δυσφημούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Δεν μπορεί να δέρνουμε ή να μηνύουμε όποιον μας νικά. Παίζει και ο αντίπαλος. Εμείς μπορεί να είμαστε επιχειρηματίες αλλά ταυτόχρονα είμαστε και οικογενειάρχες και ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας που πρεσβεύουν το ευ αγωνίζεσθαι και τα υψηλά ιδεώδη του αθλητισμού. Η νίκη και η ήττα στο μυαλό το δικό μας είναι το ίδιο αποδεκτά αποτελέσματα και ο σκοπός ποτέ δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν θα γίνουμε ποτέ συνένοχοι στο αιματοκύλισμα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε αρωγούς και βοηθούς της Μπάρτσας μας αλλά όχι από διοικητικό πόστο. Θα αφήσουμε τους ειδικούς… Αυτούς που έβαλαν τα χιλιάδες αόρατα ευρώ. Εμείς είμαστε ρομαντικοί ερασιτέχνες. Ταπεινά αποχωρούμε».

Όργια διαιτησίας καταγγέλλει ο ΠΑΣ Κόρινθος

Νωρίτερα όμως, η διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος προχώρησε σε πολύ σκληρή ανακοίνωση για τον αγώνα με τον Παναργειακό και την διαιτησία αυτού, κάνοντας λόγο για όργια από τον διαιτητή Γιώργο Μελιτζανίδη και του βοηθού κ. Παπαδόπουλου από τον Πειραιά. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΣ Κόρινθος – διοίκηση που πλέον δεν υπάρχει, αλλά η ανακοίνωση μένει: «Η βρώμικη εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει αρχηγό τον Γιάννη Παπαδόπουλο μαζί με τους Δανιήλ , Ντάσιο, Μάνδαλο, Σπυροπουλο και τον Διαμαντίδη από τη Β. Ελλάδα έχουν μεταβάλλει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σε βασίλειο του παγκοσμίου παράνομου στοιχήματος. Σήμερα μπροστά σε 6.000 οπαδούς της Κορίνθου, από το 1′ ο πιο βρώμικος διαιτητής που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο Μελιτζανίδης, ένας διαιτητής που έβριζε τους ποδοσφαιριστές μας για να τους προκαλέσει και να τους αποβάλλει, από το 1′ μέχρι το τελευταίο, δεν σφύριξε ούτε 1 φάουλ από τα δέκα και πλέον φάουλ που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Παναργειακού έξω από την περιοχή τους και ανέκοψε τουλάχιστον 10 επιθέσεις μας μη αφήνοντας το πλεονέκτημα για να μη γίνει η ομάδα μας επικίνδυνη.

Το αποκορύφωμα ότι δεν έδωσε 2 καταφενέστατα πέναλτι εκ των οποίων στο 1 ήταν σε απόσταση 2 μέτρων από την φάση. Εκείνο το οποίο ήταν εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι- στο οποίο έγινε μόνο μία φάση από ένα ανύπαρκτο φάουλ και μπήκε το γκολ τυχαία από κόντρα – όλο το παράνομο κύκλωμα στοιχήματος από την Ελλάδα μέχρι την Μαλαισία, είχαν το παιχνίδι στάνταρ διπλό λες και δεν έπαιζαν 2 πρωτοπόροι του πρωταθλήματος.\

Αυτός ο αλήτης διαιτητής δεν μας άφησε να κάνουμε ούτε μία φάση.Στο γήπεδο ήταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Κορίνθου και όλα έγιναν ενώπιον του. Ήθελαν να μας διαλύσουν αλλά ευτυχώς συγκρατήσαμε τον κόσμο για να μην μπει στο γήπεδο .

Η διοίκηση της Κορίνθου έχει αποφασίσει όλα όσα συνέβησαν φέτος με την ομάδα μας που αντί να πάρει μια εύκολη άνοδο με 10 βαθμούς διαφορά, η εγκληματική οργάνωση την ανάγκασε να χάσει το πρωτάθλημα, θα τα καταθέσει όλα αυτά τα στοιχεία στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Γεώργιο Οικονόμου με μηνυτήρια αναφορά και πρώτο μάρτυρα τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη. Οι στημένοι διαιτητές μας έδωσαν μέχρι τώρα 64 κίτρινες κάρτες, 9 κόκκινες, 7 ανύπαρκτα πέναλτι εις βάρος μας και 1 μόνο υπερ, μας όταν κερδίζαμε ήδη 3-0.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 6.000 οπαδούς μας που γέμισαν το γήπεδο και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα και ότι και να κάνουν ο ΠΑΣ Κόρινθος θα βρεθεί εκεί που του αξίζει. Θα τους κλείσουμε όλους φυλακή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο