Περιφέρεια

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων Δράσεις και καίρια ζητήματα στην Πελοπόννησο»

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων. Δράσεις και καίρια ζητήματα στην Πελοπόννησο», διοργανώνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του έργου LIFE PROWhIBIT.

Η εκδήλωση, στην οποία από την πλευρά της Περιφέρειας θα παρίσταται ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη 1:15 μ.μ. περίπου. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, , «το περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων είναι μια πτυχή του περιβαλλοντικού εγκλήματος και αφορά στην παράνομη απόρριψη, διαχείριση και μεταφορά αποβλήτων. Η μη κατάλληλη διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος (αέρας, έδαφος και ύδατα), με εξαιρετικά επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων. Το περιβαλλοντικό έγκλημα μπορεί να είναι τόσο επικερδές όσο η διακίνηση ναρκωτικών».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν εκπρόσωποι από την Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να εγγραφούν ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο (δράσεις, στόχους και αποτελέσματα) αλλά και για το περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα https://stopwastecrime.gr/ Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας, στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdSmWwdP-DA_lAa2Dxl7EaQ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο