Δήμοι

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παραπληροφόρηση παρουσία του Βασίλη Νανόπουλου

Το Europe Direct Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Αλήθεια ή Ψέμα: Αναγνωρίζοντας την Παραπληροφόρηση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 26 Ιουλίου και ώρα 11:00 το πρωί, ενώ σε αυτήν θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η παραπληροφόρηση «αποτελεί απειλή, γιατί οδηγεί σε μείωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς της δημοκρατίας, ενισχύει την πόλωση, συμβάλει στην εξάλειψη της ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την επιβίωση κάθε κοινωνίας και αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη προληπτικής λογοκρισίας».

Συνεπώς, συνεχίζει η ανακοίνωση των διοργανωτών, «κρίνεται απαραίτητη η εκπαίδευση όλων μας στην αναγνώριση της αλήθειας, ιδίως στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές γίγνεσθαι που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις». Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση θα επικεντρωθούν στη «γοητεία» της παραπληροφόρησης και τις συνέπειές της στη σύγχρονη κοινωνία. Ακόμα, στην αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων, στην έλλειψη αντανακλαστικών του πολίτη στις ψευδείς ειδήσεις, καθώς επίσης και στις τεχνικές ανίχνευσης ψευδών ειδήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο