Περιφέρεια

Διαβούλευση Νίκα με τα Εργατικά Κέντρα για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Τα Εργατικά Κέντρα της Πελοποννήσου, κάλεσε σε διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νικας, σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης κι αφού επισήμανε για μία ακόμα φορά την στενότητα των διαθέσιμων πόρων του νέου ΠΕΠ Πελοποννήσου, τόνισε τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώνει η περιφερειακή Αρχή αναφερόμενος:

  • Στην στήριξη της διαδικασίας απολιγνιτοποίησης και της κατανομής των χρημάτων σε επενδύσεις με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
  • Στη συγκράτηση του πληθυσμού και ειδικότερα του νεότερου.
  • Στο masterplan που εκπονείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστής ως «Υπερταμείο», για την αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού Κορίνθου.
  • Στη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου του «Διόλκου» στην Κορινθία.
  • Στην ουσιαστική σχεδίαση παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων.
  • Στο συγκριτικό πλεονέκτημα που αποκτά η Περιφέρεια με την εγκατάσταση δημοσίων δομών διανομής του φυσικού αερίου από την ΔΕΔΑ.

Προτάσεις των Εργατικών Κέντρων

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, Κώστας Κατεμής, ανέδειξε ζητήματα που αφορούν στην Διώρυγα της Κορίνθου, το αναξιοποίητο τουριστικό προϊόν της περιοχής, το ζήτημα της κατασκευής του Διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας. Αναφέρθηκε ακόμα στο τεράστιο θέμα που δημιουργείται από την φυγή των νέων επιστημόνων από την περιοχή. Έθεσε το θέμα της συρρίκνωσης του πρωτογενούς τομέα και της ορθής αξιοποίησης του δικτύου του φυσικού αερίου, ενώ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη, η σχεδίαση των προγραμμάτων να θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστας Λογοθέτης, τόνισε από την πλευρά του το ζήτημα της συρρίκνωσης του τουρισμού, κυρίως στην περιοχή του Λουτρακίου ενώ έθεσε ως βασικά και σημαντικά θέματα προτεραιότητας τη βελτίωση της διαβίωσης του πληθυσμού και τα θέματα υγείας, παιδείας και ασφάλειας.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης, με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο