Περιφέρεια

Δημήτρης Πτωχός. Στόχος μας να ενοποιήσουμε τα μνημεία και πολιτιστικούς μας χώρους

«Στόχος μας να ενοποιήσουμε τα μνημεία και πολιτιστικούς μας χώρους, και να υλοποιούμε το πρόγραμμα: Ένας Περίπατος στην Ιστορία» τόνισε o Δημήτρης Πτωχός από το Ναύπλιο, όπου βρέθηκε με αφορμή την προεκλογική του δραστηριότητα.

Ο Δημήτρης Πτωχός μαζί με το Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, το Βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό και το Πολεμικό Μουσείο του Ναυπλίου, τονίζοντας ότι «ως παράταξη δίνουμε μεγάλη σημασία στον πολιτισμό. Στόχος μας να ενοποιήσουμε τα μνημεία και πολιτιστικούς μας χώρους, και να υλοποιούμε το πρόγραμμα “Ένας Περίπατος στην Ιστορία”.  Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο έχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που είναι σκοπός μας να το αναδείξουμε ακόμα περισσότερο».

Στην διάρκεια της επίσκεψης του στα μουσεία της πόλης, ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε την δέσμευση του να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου «θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ένα σύνολο παρεμβάσεων για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Επιπλέον έχουμε μιλήσει για αναβάθμιση των υποδομών και το φωτισμό των εμβληματικών μνημείων».

Νωρίτερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε επισκεφτεί τη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου.
Ο Δημήτρης Πτωχός συζήτησε με πολίτες, παραγωγούς και εμπόρους για την κατάσταση στην αγορά, για το ζήτημα των ανατιμήσεων στην αγορά και για τις επιπτώσεις τους στους καταναλωτές. Συνομιλώντας με τους ανθρώπους του κλάδου τόνισε ότι «όσοι ζούμε στην Πελοπόννησο, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν τόπο με σπουδαία αγροκτηνοτροφική παραγωγή, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί κι άλλο». Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι  «θέλουμε να ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση σύγχρονων, περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων. Γνωρίζουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας χρειάζονται στήριξη και καθοδήγηση για να πετύχουν αυτή τη μετάβαση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο