Πολιτική

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κοτσώνης

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Κοτσώνης, βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ από το 1989 έως το 2004 και υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας (1996 έως 2000) και Εθνικής Άμυνας (2003 έως 2004) στις κυβερνήσεις του κουμπάρου του Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε πρωτεργάτης της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ιδρύοντας τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ που για 10ετίες έπαιξε ρόλο στην τοπική ενημέρωση της Κορινθίας. Ο Θ. Κοτσώνης είχε γεννηθεί στην Κόρινθο το 1945 και ήταν γιατρός στο επάγγελμα. Εδώ και χρόνια είχα αποσυρθεί από τα κοινά, κρατώντας αποστάσεις από την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε από το 1974. Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε. Κορινθίας και την περίοδο 1982-1989 ήταν πρόεδρος της Διώρυγας Κορίνθου. Το 1975 εξελέγη γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Νοσοκομείου Ασκληπιείον Βούλας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αφού εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του, αναφέρει: «Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον Θεόδωρο Κοτσώνη, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης, που έφυγε σήμερα από κοντά μας. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, εκλεγόταν Βουλευτής Κορινθίας από το 1989 έως το 2004, προσφέροντας τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία.

Διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας από το 1996 έως το 2000, αφήνοντας το στίγμα του στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του AIDS, καθώς και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2003 έως το 2004. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό για τη σπουδαία παρακαταθήκη στον πολιτικό βίο του τόπου».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στον ναό του Αγίου Νικολάου, στην Κόρινθο.

Ï Èüäùñïò Êïôóþíçò (Á) ìå ôïí Èüäùñïò ÓêõëáêÜêç (Ä) óôçí åêäÞëùóç ãéá ôçí áíáêïßíùóç ôçò äçìéïõñãßáò ôïõ íÝïõ êüììáôïò ôçò Íôüñá ÌðáêïãéÜííç “ÄçìïêñáôéêÞ Óõììá÷ßá”, óôï èÝáôñï ÌðÜíôìéíôïí óôï Ãïõäß, ôçí ÊõñéáêÞ 21 ÍïÝìâñç 2010. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο