Κορινθία

Για δεύτερη μέρα στο «κόκκινο» του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς η Κορινθία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κορινθία σήμερα Τρίτη, 22 Αυγούστου, για δεύτερη μάλιστα ημέρα και για μια ακόμα φορά αυτό το καλοκαίρι, καθώς περιλαμβάνεται στην «κατηγορία κινδύνου 5», κάτι που σημαίνει «πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς», σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, συγκάλεσε χθες τα Συντονιστικά Πολιτικής Προστασίας στις έδρες των δύο Π.Ε. Κορινθίας και Αργολίδας, που επίσης βρίσκεται στο «κόκκινο» του χάρτη επικινδυνότητας. Στις συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη και την συμμετοχή των κατά τόπους πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών, εξετάστηκαν τα σχέδια δράσης και ο συντονισμός των υπηρεσιών για κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διατηρεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η παραπάνω υπηρεσία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τίθενται σε ισχύ οι αποφάσεις των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, μεταξύ αυτών και του Χάρη Βυτινιώτη στην Κορινθία, με τις οποίες απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, όπου αυτές και αν βρίσκονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο