ΔήμοιΚορινθία

Μας έλιωσε ο καύσωνας. Ανάσες δροσιάς στις παραλίες, στο «πόδι» Δήμοι και Περιφέρεια

Αυτός είναι καύσωνας και θα συνεχιστεί, με τον κόσμο να αναζητά ανάσες δροσιάς στις παραλίες και κάποιοι μεγαλύτεροι κυρίως, στις κλιματιζόμενες αίθουσες που έχουν ανοίξει για να εξυπηρετήσουν αυτόν τον κόσμο οι Δήμοι.

Οι παραλίες γέμισαν ακόμα περισσότερο κόσμο, καθώς εκεί κάθε μέτρο πάει …περίπατο, παρόλο που ο κορωνοϊός έχει δείξει πως αντέχει και στην ζέστη, αντέχει και στον καύσωνα. Πώς θα μπορούσε να κάνει όμως διαφορετικά τόσος κόσμος, καθώς ο Ιούλιος μας αποχαιρετά καυτός, για να δώσει την θέση του σε ένα εξίσου καυτό μήνα Αύγουστο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα και την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο πλαίσιο της σύσκεψης, η έλευση του καύσωνα έχει ήδη επέλθει και η υψηλότερη θερμοκρασία αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 3 Αυγούστου.

Η θερμοκρασία είδη έχει δείξει πως διανύουμε ένα από τα πλέον καυτά καλοκαίρια, με το 44άρι να κρατά όλους σε ετοιμότητα. Αυτό το διαπιστώνουμε, ενώ η κάθε πρόγνωση αναφέρει ότι οι καιρικές συνθήκες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Αίθουσες με κλιματισμό

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι Δήμοι, που έχουν ανοίξει πλέον δημοτικά κτήρια με κλιματισμό, προκειμένου εκεί να καταφύγουν πολίτες που δεν αντέχουν την ζέστη ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Χώροι που πληρούν φυσικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των Δήμων, τις αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19.

Δήμου Βέλου – Βόχας, οι χώροι των ΚΑΠΗ στο Ζευγολατιό, στο Βέλο και στο Βραχάτι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 11.00 π.μ ως τις 8.00 μ.μ., το διάστημα του καύσωνα.

Στον Δήμο Κορινθίων, ανοιχτό για τους πολίτες θα είναι το Κέντρο Κοινότητας, επιώ της οδού Πυλαρινού 67. Στον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, το ισόγειο του δημοτικού κτηρίου, πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage στο Λουτράκι και το ΚΑΠΗ στους Αγίους Θεοδώρους. Στον Δήμο Βέλου – Βόχας, οι χώροι των ΚΑΠΗ στο Ζευγολατιό, στο Βέλο και στο Βραχάτι.

Τη Δευτέρα, 2 και την Τρίτη 3 Αυγούστου, όλες οι υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων θα λειτουργήσουν μόνο για κατεπείγουσες και άμεσες υποθέσεις.  Ειδικά, οι υπηρεσίες καθαριότητας, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, θα λειτουργήσουν με συντετμημένο ωράριο και ως εκ τούτου θα είναι περιορισμένη η δυνατότητα αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο Δήμος Σικυωνίων ζητά από τους πολίτες να συνεργαστούν για την ορθή διαχείριση των οικιακών και άλλων απορριμμάτων, ώστε να μην αποτίθενται έξω από τους κάδους.

Οδηγίες

Οι καιρικές συνθήκες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι είναι πρωτοφανείς και οπωσδήποτε εξαιρετικά επικίνδυνες. Γι’ αυτό λοιπόν, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες και επισκέπτες του δήμου μας να τηρούν πιστά τις οδηγίες της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο