Κορινθία

Στη Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου ετοιμάζονται να τιμήσουν το 9ήμερο της Παναγίας

Με την ακολουθία του παρακλητικού κανόνα στην Παναγία την Φανερωμένη και ακολούθως με την λιτάνευση της Εικόνας από το Παλαιό Μοναστήρι στην Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου, θα ξεκινήσουν στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής, 21 Αυγούστου, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης Κορίνθου, γύρω στις 9:30 το βράδυ η λιτανεία θα καταλήξει στο ξέφωτο της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, που στις 23 Αυγούστου τιμά το 9ήμερο από την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η χορωδία του Δήμου Κορινθίων «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» θα ψάλει τα εγκώμια.

Την Δευτέρα, 22 Αυγούστου, παραμονή της πανήγυρης, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στη Μονή, στις 7:00 μ.μ., ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, με την χορωδία του Γιάννη Λιούντρη να ψάλλει τον εσπερινό.

Ανήμερα τώρα της εορτής, από τις 7:00 το πρωί της Τρίτης, 23ης Αυγούστου, θα ξεκινήσει ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος επίσης του Μητροπολίτη Κορίνθου, ενώ θα ψάλλει η αδελφότης της Μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης. Μετά την θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης Κορίνθου θα ενθρονίσει την νέα Ηγουμένη της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου Κορινθίας, Μοναχή Ξένη.

Τέλος, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με τα μεθεόρτια, στις 8:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, με τον εσπερινό και την μικρή παράκληση στην Παναγία, την οποία θα ψάλλουν οι αδελφές της Μονής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο