Δήμοι

Από τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει το έργο καθαρισμού των δασών

Τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, με στόχο την επιτόπια αυτοψία στις περιοχές που πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού δασών στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, για την πρόληψη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελου Γκουντούφα, του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Σπύρου Ράτη και του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αριστείδη Κωσταντή – Σκουλικαρίτη.  Ακολούθησε ενημέρωση στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων, παρουσία μελών του τοπικού συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπου παρουσιάστηκε η πορεία εξέλιξης του έργου των δασικών χαρτών, ένα έργο με ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία καθώς εξασφαλίζεται η προστασία του δασικού μας πλούτου και οριοθετούνται με σαφήνεια οι εκτάσεις στις οποίες εφαρμόζεται η δασική νομοθεσία.

Το έργο προϋπολογισμού 2.700.000,00 €, αφορά σε καθαρισμό των δασών εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, με το συνολικό μήκος της παρέμβασης να ανέρχεται στα 2.000 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και πραγματοποιήσαμε επιτόπια αυτοψία σε σημεία που πραγματοποιούνται καθαρισμοί των δασών και των αντιπυρικών ζωνών, στα πλαίσια της πρόληψης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για τη γόνιμη και αγαστή συνεργασία καθώς έχει συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην πρόοδο του έργου όσο και στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου μας εν γένει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο