Περιφέρεια

Αποστολή ιατροφαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στην Ουκρανία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την ευθύνη συγκέντρωσης και αποστολής στην Ουκρανία ιατροφαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, προοριζόμενου για τους πρόσφυγες του πολέμου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με εκπροσώπους συλλόγου Ουκρανών που διαμένουν στην Πελοπόννησο (φωτό). Η συγκέντρωση του πιο πάνω υλικού, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, θα γίνει στα διοικητήρια των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, σε συνεργασία της Περιφέρειας με ιατρικούς, οδοντιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους της κάθε περιοχής. Παράλληλα, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να διαθέσει πίστωση για την προμήθεια εκ μέρους της ανάλογου υλικού το οποίο επίσης θα αποσταλεί για τις ανάγκες των προσφύγων.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, τέλος, ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που ενδεχομένως αφιχθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα εντάσσονται στον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ανέφερε ακόμα ότι εξετάζεται η δυνατότητα να δοθεί περαιτέρω βοήθεια, αξιοποιώντας το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο