Περιφέρεια

Στην Ουκρανία η ανθρωπιστική βοήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνολικά 20 παλέτες με υγειονομικό υλικό, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής, προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό, παραδόθηκαν σε εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ουκρανίας, στην Αθήνα.

Το υλικό συγκεντρώθηκε με τον συντονισμό της Περιφέρειας, η οποία συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό με τους Ιατρικούς, Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση να στηρίζουμε τους αμάχους, τον ουκρανικό λαό, εκφράζοντας την ευχή όλων να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο. «Ως Ελλάδα, η φιλοσοφία του πολέμου αυτού μας εγγίζει, καθώς εμπεριέχει στοιχεία αναθεωρητισμού των υφιστάμενων συνθηκών» σημείωσε ο κ. Νίκας.

Η παράδοση του υλικού, εκ μέρους του περιφερειάρχη Παν. Νίκα, έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά και τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της έδρας Σωτήρη Καμαρινόπουλο. Εκτός από τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές φορέων και ιδιωτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε περί τις 25.000 ευρώ για την αγορά επιπλέον ανάλογου υλικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο