Κορινθία

O Same84 ζωγραφίζει με την στήριξη της Motor Oil και τα σχολεία του Λουτρακίου

O Same84 δημιούργησε μια μεγάλη τοιχογραφία για πρώτη φορά στο Λουτράκι, με αφορμή τo πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» της UrbanAct, το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχολικές κοινότητες ανά την Ελλάδα.

H παρούσα τοιχογραφία του Same84 είναι η πρώτη που υλοποιείται στην πόλη του Λουτρακίου, βρίσκεται εντός του προαυλίου του γυμνασίου και σε επιφάνεια όπου στεγάζετε το γυμναστήριο. Αποτελεί πλέον τοπόσημο και για το σχολείο και για τους επισκέπτες του χώρου. Όπως αναφέρει ο Same84 «…το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο από την ανάγκη για αλλαγή, να αλλάξουμε το ασπρόμαυρο σε έγχρωμο σε όλους τους τομείς, να ‘σπάσουμε’ τα όρια».

Ο καλλιτέχνης σημειώνει πως ήταν μεγάλη τύχη για τον ίδιο, να του δοθεί η ευκαιρία να περάσει αυτά τα μηνύματα σε ένα σχολείο και πόσο μάλλον σε Γυμνάσιο. «Όπου εκεί δημιουργείται η βάση για τη νέα γενιά, η οποία πιστεύω ότι οφείλει να αναδιαμορφώσει τα λάθη των προηγούμενων σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από τη φύση και το περιβάλλον και συνεχίζοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά μέτρα» προσθέτει.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, την φιλοξενία του Γυμνασίου και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

default

Μέγας χορηγός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η MotorOil και υποστηρικτής η Flame. Η συνέχεια των προγραμμάτων στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων θα ανακοινωθούν σύντομα από την UrbanAct.

default

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο