ΕπιχειρείνΚορινθία

Αγανακτισμένοι βγήκαν ξανά στους δρόμους οι αγρότες της Κορινθίας

Από την μια τα προβλήματα που γίνονται όλο πιο έντονα, εξαιτίας αφενός της πανδημίας και αφετέρου πολλών πληγμάτων που εξαιτίας των καιρικών συνθηκών έχουν υποστεί τα προϊόντα τους και από την άλλη η ακρίβεια, που έχει κάνει ασύμφορο πλέον το κόστος της καλλιέργειας, οι αγρότες της Κορινθίας δεν άντεξαν.

Πήραν τα τρακτέρ τους και σε μια προειδοποιητική μάλλον κίνηση, βγήκαν σε πρώτη φάση στους δρόμους της Κορίνθου, φθάνοντας μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα και κατόπιν το Δημαρχείο Κορίνθου, προκειμένου εκεί να μεταφέρουν παράπονα και αιτήματα, αλλά και να εξασφαλίσουν την συμπαράσταση των φορέων της αυτοδιοίκησης. Αν και το κόστος του πετρελαίου οδηγεί σε ακινητοποίηση των αγροτικών μηχανημάτων και οχημάτων, οι αγρότες σχημάτισαν με τα τρακτέρ τους φάλαγγα, ξεκινώντας από την κεντρική Κορινθία και την Βόχα κυρίως, για να φθάσουν στην Κόρινθο. Πρώτος στόχος να «θερμάνουν» τα τρακτέρ, αφού για περισσότερες εργασίες το κόστος του καυσίμου δεν το επιτρέπει. Όπως γίνεται πολυτέλεια πλέον η λίπανση, όπως θα γίνει πλεονέκτημα για λίγους σε λίγο και η άρδευση. Όλα αυτά ανησυχούν τον αγροτικό κόσμο και τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν βλέπει να υπάρχει πολιτική για την αντιμετώπιση αυτής της ακρίβειας που τους καταστρέφει.

Ιδιαίτερα ευάλωτοι οι αγρότες από τα συνεχή πλήγματα που έχουν δεχθεί οι καλλιέργειες και τα εισοδήματά τους, δεν έχουν άλλες αντοχές και δεν έχουν άλλη επιλογή. Στην αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Κόρκα παρέδωσαν τα αιτήματά τους, αλλά ζήτησαν και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Γνωρίζουν άλλωστε οι αγρότες πως η Περιφέρειας δεν είναι ο εκπρόσωπος του κράτους στον τόπο μας, όμως αποτελεί μια βαθμίδα εξουσίας, που πρέπει να γνωρίζει και μπορεί να συμβάλει. Όπως το ίδιο ισχύει και για τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του σε αυτό τον αγροτικό κόσμο. Συμπαράσταση που είναι σημαντική προκειμένου να ενισχυθούν οι φωνές αγωνίας και διαμαρτυρίας μαζί. Τις επόμενες κινήσεις του αγροτικού κόσμου της Κορινθίας, αναμένεται να τις δούμε στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Η πορεία πέρασε και από τα γραφεία του ΑΟΣΑΚ, στην Κόρινθο, όπου οι αγρότες διαδήλωσαν για το θέμα της διαχείρισης του νερού άρδευσης που διαχειρίζεται ο Οργανισμός από τον αύλακα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο