Περιφέρεια

Έργα στον Ακροκόρινθο και στο γήπεδο του Συνοικισμού ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προγραμματικές συμβάσεις για σειρά έργων στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Όσον αφορά την Κορινθίας, οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν:

  • Το «Καλογεροπούλειο» Ιδρυμα, με αντικείμενο δράση ενθάρρυνσης της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην Κορινθία.
  • Την προμελέτη του έργου φωτισμού του κάστρου Ακροκορίνθου
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Συνοικισμού, στην Κόρινθο, σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Κόρινθος.

Ακόμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου, στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του ΑΟΤΑ «Μοριάς Α.Ε.» η οποία αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (InfoKiosk) στην περιοχή του Ισθμού.

Στην Οικονομική Επιτροπή

Στο μεταξύ, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για το έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο, προϋπολογισμού 870.000 ευρώ.

Τέλος, εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 2.660.215 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών, η οποία -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο