ΚορινθίαΠολιτική

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας

«Ανοίγει νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας» τονίζει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς, μετά την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που εξέδωσε το ΥΠΕΝ, για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου της Ζήρειας.

«Με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που εκδώσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνουμε τη δυνατότητα στο μοναδικής ομορφιάς Χιονοδρομικό Κέντρο της Κορινθίας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε έναν πόλο έλξης χειμερινού τουρισμού και αθλητισμού ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του νομού μας» τονίζει ο κ. Ταγαράς. Εξηγεί πως με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας πλέον, θα μπορεί να προχωρήσει:

• Η αποπεράτωση δύο ημιτελών κτισμάτων, 685 τ.μ. και 170 τ.μ. , στα οποία οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει στο στάδιο αποπεράτωσης του φέροντα οργανισμού.

• Η βελτίωση και χαλικόστρωση του υπάρχοντος δασικού δρόμου, σε μήκος 370,00 μ. και πλάτος 4,00 μ.

• Η κατεδάφιση κτίσματος εμβαδού 28 τ.μ., το οποίο έχει χαρακτηρισθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο.

• Η ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 5.093,05 τ.μ. με νέα έκταση εμβαδού 5.085,72 τ.μ. (προς παραχώρηση), για την κάλυψη των αναγκών του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία αποτελείται από έκταση εμβαδού 1.884,95 τ.μ. στην οποία είναι διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (η έκταση αυτή είναι εκτός της αρχικής παραχώρησης) και τις εκτάσεις των κτιρίων προς αποπεράτωση μαζί με τον απαιτούμενο περιβάλλοντα χώρο τους (εμβαδού 2.317,20 τ.μ. και 883,57 τ.μ.).

Γίνεται σαφές ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, διασφαλίζει τη λειτουργία του καθώς με σύγχρονες και αδειοδοτημένες υποδομές αλλά και με ασφαλή πρόσβαση θα είναι σε θέση να προσελκύσει επενδύσεις ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για όλους τους επισκέπτες της χώρας». Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και πρόεδρος της Ζήρεια Α.Ε. ΟΤΑ, Βλάσσης Τσιώτος, από την πλευρά του τονίζει πως η έκδοση της απόφασης «αποτελεί κομβικό σημείο για τον τουρισμό στην ορεινή Κορινθία και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, καθώς θέτει τις βάσεις για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας».

Θυμίζει την συμβολή του κ. Ταγαρά και κατά τον παρελθόν, στη δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, κατά την θητεία του ως Νομάρχης Κορινθίας. «Η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών, η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης, η συντήρηση του δρόμου Τρίκαλα – Ζήρεια και η τοποθέτηση του μεγάλου αναβατήρα ήταν έργα που υλοποίησε και καθόρισαν την εξέλιξη του χιονοδρομικού» ανέφερε ο κ. Τσιώτος. «Κατόπιν ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, συνέχισε, ενέταξε τη Ζήρεια στον εθνικό κατάλογο με τα υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα και τώρα με την έκδοση της ΑΕΠΟ μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο