Δήμοι

Η ξηρασία δυσκολεύει ξανά την υδροδότηση της Κορίνθου από τη Στυμφαλία

Μπορεί ο καλός καιρός, ακόμα και το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, να αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας, σε εποχές που η ενεργειακή κρίση κάνει τον κόσμο να τρέμει τον χειμώνα, ωστόσο αυτή η παρατεταμένη ξηρασία έχει σοβαρές επιπτώσεις τα αποθέματα νερού ύδρευσης.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης (ΔΕΥΑ) Κορίνθου, αναφέρει πως η μείωση της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας, σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση νερού, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην επάρκεια αυτού. Η Δημοτική Επιχείρηση ήδη έχει θέσει σε λειτουργία από σήμερα Δευτέρα, (21/11), τις γεωτρήσεις της Κορίνθου, προκειμένου να ενισχύσει την υδροδότηση στην πόλη, αν χρειαστεί.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κορίνθου ωστόσο, την οποία υπογράφει ο Διευθυντής Δημήτρης Παπαγεωργίου. διευκρινίζει πως το νερό, ακόμα και με την πρόσμιξή του με αυτό των γεωτρήσεων, «θεωρείται πόσιμο  για τους καταναλωτές λόγω του μικρού ποσοστού ανάμιξης από γεωτρήσεις». Καλεί ωστόσο τους πολίτες, σε όλο τον Δήμο Κορινθίων, «να περιορίσουν  την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης νερού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο