Δήμοι

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος από την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγ. Νικολάου στον Δήμο

«Το όνειρο των Κορινθίων υλοποιείται. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έγινε από την δημοτική μας αρχή, με πολλή δουλειά, στόχευση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ) αποφάσισε την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Κορινθίων και από το σημείο αυτό, με τα παραπάνω λόγια ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εξέφρασε τηνμεγάλη του ικανοποίηση και ανακοίνωσε πως ξεκινά το επόμενο βήμα, «εκείνο της αξιοποίησης μιας τεράστιας έκτασης 55 στρεμμάτων, η οποία  αλλάζει την φυσιογνωμία της πόλης, δίνει νέα ταυτότητα στην περιοχή, έναν πολυχώρο αναψυχής, ξεκούρασης και δραστηριοτήτων σε κατοίκους και επισκέπτες». Ο Δήμαρχος επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η πόλη της Κορίνθου στρέφεται στην θάλασσα και πως ο ίδιος υλοποιεί κάθε του δέσμευση με συνέπεια.

Ο Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στον χώρο των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενος από την ομάδα που εργάστηκε για το αποτέλεσμα. «Τίποτα δεν θα είχε συμβεί χωρίς εξαιρετική δουλειά των δυο ειδικών συνεργατών μου, της δικηγόρου Έρρικας Καραμαλίκη και του Πολιτικού Μηχανικού Κώστα Παπασταμόπουλου» παρατήρησε ο Δήμαρχος. Μίλησε όμως και για την πολύτιμη βοήθεια του στην εξέλιξη της διαδικασίας του πρώην υφυπουργού Χρίστου Δήμα, ενώ ευχαρίστησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο δυο φορές χρειάστηκε, είπε, να παρέμβει στον προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Να επισημάνουμε πάντως πως προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προεκλογική του επίσκεψη στην Κόρινθο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, διαβεβαιώνοντας τον Δήμαρχο πως η αξιοποίηση θα αποτελέσει από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησής του.

Τα σχέδια του δημάρχου

Η αξιοποίηση των 55 στρεμμάτων στον Άγιο Νικόλαο, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου έως και το Λουτράκι και η ανάπλαση στην είσοδο της πόλης και τον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ είναι τρία έργα «σταθμοί» για τον Δήμο Κορινθίων, έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται από την παρούσα δημοτική αρχή. Έργα που αλλάζουν την φυσιογνωμία της πόλης, στρέφουν την Κόρινθο στην θάλασσα και ουσιαστικά αναδεικνύουν το τεράστιο παραλιακό της μέτωπο αποδίδοντας το στους κατοίκους και επισκέπτες της. Αυτό είναι το χρέος μας.

Η ανακοίνωση της παραχώρησης των μπαζωμάτων συνοδεύτηκε από 2 ακόμα σημαντικές ειδήσεις. Ο Πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παν. Λαζόπουλος ανακοίνωσε την χωροθέτηση της χερσαίας ζώνης και την ανάθεση σε εταιρία, εκπρόσωποι της οποίας παραβρέθηκαν στην περιοχή, καθώς και την δημιουργία Μαρίνας. Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής γνωστοποίησε το έγγραφο παραχώρησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο στρατόπεδο Κεγχρεών για την τοποθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης.

Τον δήμαρχο συνόδευαν στην έναρξη εργασιών καθαρισμού της περιοχής, σημειώνοντας την αξία της εξέλιξης, οι ειδικοί συνεργάτες Έρρικα Καραμαλίκη και Κώστας Παπασταμόπουλος, όπως προαναφέραμε, καθώς επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνα Κόλλια και Γιώργος Πούρος, οι πρόεδροι δημοτικού λιμενικού ταμείου και Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Λαζόπουλος και Βασίλης Γεώργαρης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τουρισμού Δημήτρης Μπίτζιος και Τιμολέων Πιέτρης, στελέχη της παράταξης του δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης και Μαρία Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου Αντώνης Κυριαζής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο