Επιχειρείν

Στην Κόρινθο ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα εγκαίνια της μονάδας Φαρμακευτικής Κάνναβης

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού του Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, ξεκίνησε την βροχερή Πέμπτη στην Κόρινθο, η λειτουργία πρώτη μονάδα Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα, από την TIKUN OLAM Europe, μία μεγάλη και πρωτοποριακή επένδυση που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που εκτείνεται σε χώρο περίπου 50 στρεμμάτων, μεταξύ Εξαμιλίων και Κυραβρύσης, το παρών έδωσαν 10άδες καλεσμένοι της επιχείρησης, από τον πολιτικό χώρο, την αυτοδιοίκηση, αλλά και τις επιχειρήσεις. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, χαιρέτισε μαζί με τα παραπάνω μέλη της κυβέρνησης, την εκδήλωση, ενώ ο κ. Γεωργιάδης είχε σπεύσει να εξάρει κατά την ομιλία του την συμβολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε τη νομιμοποίηση την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για αυτή την επένδυση της Ticun Olam. Έκανε μάλιστα και την αυτοκριτική του, για την προσπάθειά του τότε να χλευάσει εκείνη την απόφαση.

Διαβεβαίωσε δε το Νίκο Καρανίκα, σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αγοράς της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα θα είναι συγκλονιστική. «Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, η κυβέρνησή μας έχει κάνει νομοθετικά όσα περισσότερα μπορεί για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η συμβολή Δήμα και Ταγαρά

Ιδιαίτερη αναφορά, ο Υπουργός έκανε στον Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό με αρμοδιότητα στην έρευνα και τεχνολογία, το Νίκο Ταγαρά, Υφυπουργό πολεοδομικών θεμάτων, τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, «με τον οποίο λύσαμε θέματα τα οποία εμφανίζονταν στην πορεία» υπογράμμισε, «διότι ξεκινώντας κάτι από την αρχή, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, έπρεπε να λύσουμε προβλήματα που σιγά – σιγά τα μαθαίνουμε και στις επόμενες επενδύσεις φαρμακευτικής καννάβεως, στις οποίες θα πάνε όλα πιο εύκολα αφού τα ξέρουμε, αλλά εδώ ήταν όλα πιο δύσκολα». Έτσι, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για  ημέρα ιστορική, όχι μόνο για την TIKUN OLAM και την επένδυση στην Κόρινθο, αλλά και γιατί η επένδυση ανοίγει ένας δρόμος που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. «Ένας δρόμος για την παροχή στους Έλληνες ασθενείς των προϊόντων της φαρμακευτικής καννάβεως, ένα προϊόν που έχει μία δύσκολη ιστορία λόγω της ναρκωτικής φύσης του» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στους επενδυτές της από το Ισραήλ TIKUN OLAM, τους κυρίους Weisman, πατέρα και γιο. «Είστε εξαιρετικά ευπρόσδεκτοι εδώ. Και πρέπει να αναγνωρίσω ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι καλύτερες από ποτέ άλλοτε και θα γίνουν ακόμη στενότερες τα χρόνια που έρχονται» συνέχισε. Ο Υπουργός Ανάπτυξης θύμισε πως η οικογένεια Weismann έχει κάνει ήδη πολλές επενδύσεις στη χώρα μας, όχι μόνο στην TIKUN OLAM, αλλά και με τα ξενοδοχεία του στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο και αλλού. Χαιρέτισε όμως και τη συνεργασία δύο μεγάλων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, των κυρίων Ηλιόπουλου και του Λαβίδα, που ήταν παρόντες στην Κόρινθο, στις εγκαταστάσεις της ΤΙΚUN OLAM.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο