Επιχειρείν

Taste of Loutraki με 32 επιχειρήσεις εστίασης και 25 παραγωγούς τοπικών προϊόντων

Με 32 επιχειρήσεις εστίασης, την συμμετοχή 25 παραγωγών τοπικών προϊόντων και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού, το Taste of Loutraki, ένα ακόμα «Γαστρονομικό Φεστιβάλ» άφησε και φέτος το στίγμα του,

Ένα τριήμερο που έφερε σε επαφή το ευρύ κοινό με την Κορινθιακή γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει η Κορινθιακή γη, μέσω των επιχειρήσεων εστίασης, το κατεξοχήν σημείο επαφής του κοινού και των επισκεπτών και τουριστών μίας περιοχής με την γαστρονομία της. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, έλαβαν χώρα γαστρονομικά workshops και masterclasses που απευθύνονταν σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας σε θεματικά ΜΜΕ.

Οι 32 επιχειρήσεις εστίασης που συμμετείχαν, εμπνεύστηκαν μενού με βάση τα τοπικά προϊόντα της Κορίνθου και τα προσέφεραν για αυτό το τριήμερο σε ειδική τιμή στο τοπικό κοινό και στους επισκέπτες, που είχαν ακόμη ένα λόγο να απολαύσουν την απόδρασή τους στο Λουτράκι. Το workshops γευσιγνωσίας ανέδειξε το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας και την κορινθιακή σταφίδα, ενώ έγινε παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου και την τοπική μπύρα.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Λουτράκι και ξεναγήθηκε στην γύρω περιοχή, ένας σημαντικός αριθμός εξειδικευμένων δημοσιογράφων σε τουρισμό και γαστρονομία, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τοπικές συνταγές στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι δημοσιογράφοι βίωσαν και κατέγραψαν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Μεταξύ αυτών των εμπειριών, η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και η συμμετοχή στο Masterclass Οινογευσίας με εισηγητή τον Master of Wine, Γιάννη Καρακάση – με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του ΣΟΝ στο πλαίσιο της έναρξης των «Μεγάλων Ημερών Νεμέας» και ο διάπλους του Ισθμού.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας και του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.

Το Taste of Loutraki, όπως είχε αποφασιστεί, θα γίνει ετήσιος θεσμός και θα ανακοινώνεται κάθε χρόνο εγκαίρως σε τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να εντάσσεται η δράση στα τουριστικά πακέτα και να επιτυγχάνεται ο σκοπός του, που είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού. Οι ημερομηνίες υλοποίησης του φεστιβάλ το 2023 είναι 16 – 18 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο