KR Tempo

O ζωγράφος Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς επιστρέφει από τη Βαρκελώνη στη γενέτειρά του

Την πρώτη ατομική έκθεση του Κορίνθιου ζωγράφου Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά, με θέμα: «Meditations», φιλοξενεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, ενώ στα εγκαίνια που έγιναν την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, το παρών του έδωσε ο καλλιτέχνης, πλήθος κόσμου, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες των τελευταίων ετών από την συλλογή του Κ. Πρωτοπαπά, ο οποίος δηλώνει επηρεασμένος από τους Γάλλους Ακαδημαϊκούς ζωγράφους του 19ου αιώνα, μέσα από τους οποίους αναζητά να αναδείξει την ιδανική ομορφιά. Στον κάθε πίνακά του είναι πολύ αξιόλογη η σύνθεση του σχεδίου και χρώματος! Εντυπωσιακός είναι και ο χρωματικός συνδυασμός, που δίνει ιδιαίτερη εκφραστική δύναμη στην κάθε ζωγραφική του σύνθεση.

Μεγαλωμένος στην Κόρινθο (γεννήθηκε το 1987) και αφού ολοκλήρωσε πρώτα τις σπουδές του στην Πληροφορική, η αγάπη του για την τέχνη τον οδήγησε στην Βαρκελώνη, όπου σπούδασε ακαδημαϊκό σχέδιο και χρώμα. Ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς εργάζεται στη Βαρκελώνη ως καθηγητής Σχεδίου και Ζωγραφικής στην Ακαδημία Τέχνης της Βαρκελώνης και στο Πανεπιστήμιο La Salle Ramon Llull (Πανεπιστημιούπολη της Βαρκελώνης). Με πολλά βραβεία και συμμετοχές σε εκθέσεις σε πολλά μέρη του κόσμου εκθέτει για πρώτη φορά στη γενέτειρά του με πίνακες των τελευταίων ετών και τα έργα του είναι τόσο ρεαλιστικά, που αναρωτιέσαι αν είναι φωτογραφία.

info

Έκθεση «Meditations» του Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά, Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου:

Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2023 – 15 Ιανουαρίου 2024

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ.

Απόγευμα: Τετάρτη και Παρασκευή: 6:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο