Δήμοι

La Repubblica. Εξάρει την στήριξη της Κορίνθου προς τις Συρακούσες για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ιταλίας

Ο Δήμος Κορινθίων στηρίζει τις Συρακούσες, στην υποψηφιότητά τους ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ιταλίας για το 2024 και η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ανταμείβει αυτή την φιλική στάση σπεύδοντας να γράψει …τα καλύτερα για τον τόπο μας.

Η εφημερίδα «La Repubblica», από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας και με καθημερινή κυκλοφορία 15 εκ φύλλων, τονίζει σε δημοσίευμά της πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη αυτή στο θεσμό των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ιταλίας, από τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο. Η αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Κορινθίων στην υποψηφιότητα των Συρακουσών, εκφράζεται, μεταξύ άλλων και με επιστολή προς τον Ιταλό Δήμαρχο Francesco Italia. «Στηρίζουμε τις Συρακούσες ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ιταλίας για το 2024 και ισχυροποιούμε τους δεσμούς μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Νανόπουλος.

Οι Συρακούσες μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τους Κορίνθιους και μία πόλη που εξελίχθηκε σε μία από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες πόλεις της Μεσογείου, είναι αυτή που δικαίως ο Κικέρωνας αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη».  «Ιδιαίτερα με την Κόρινθο, οι δεσμοί είναι ισχυροί και πηγαίνουν στα βάθη των αιώνων, καθώς η ανάπτυξη της Κορίνθου τον 8ο π.Χ. αιώνα, έδωσε την δυνατότητα να ιδρυθεί η αποικία των Συρακουσών και να γίνει η γνωστότερη και η δυναμικότερη στον γνωστό τότε κόσμο» αναφέρει ακόμα ο Δήμαρχος Κορινθίων. «Αισθανόμαστε δημιουργικούς και πνευματικούς δεσμούς και ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι οι Συρακούσες έχουν σημαντική συμβολή  στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο για περισσότερο από έναν αιώνα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά  σας και είμαστε στο πλευρό σας με πίστη και αφοσίωση» καταλήγει στην επιστολή του.

Της επιστολής είχε προηγηθεί  στις αρχές Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, συνάντηση του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Συρακουσών Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τον Δήμαρχο Κορινθίων όπου και αναλυτικά είχαν συζητηθεί οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ώστε οι δεσμοί να επικαιροποιηθούν, να ισχυροποιηθούν και οι δυο πόλεις να χαράξουν κοινά πολιτιστικά μονοπάτια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο