Επιχειρείν

Για την ιστορία επιτυχίας της Augmenta Agriculture ενημερώθηκε στην έδρα της startup ο Χρ. Δήμας

Μια εξαιρετική ιστορία επιτυχίας, που ξεκίνησε από τη διπλωματική εργασία δυο φοιτητών και κατέληξε σε ένα σύστημα που πρωταγωνιστεί σήμερα στη παγκόσμια αγορά!

Το σχόλιο έκανε ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα καινοτομίας, Χρίστος Δήμας, κατά την επίσκεψή του στην Augmenta Agriculture, την ελληνική startup που ίδρυσαν πριν λίγα χρόνια στο Βόλο δύο νέοι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί και αγρότες. Επιχείρηση που εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων, γύρω από τη διαχείριση καλλιεργειών και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε αγρότες. Περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Οι ιδιοκτήτες της Augmenta Agriculture ενημέρωσαν τον Χρ. Δήμα ότι πριν λίγο διάστημα συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως, την CNH Industrial. «Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα επενδύσει ο διεθνής κολοσσός στην Augmenta ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει ανάρτηση του κ. Δήμα και κάνει λόγο για άλλη μια σπουδαία ιστορία επιτυχίας που εξελίσσεται και αναδύεται από το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Στην επίσκεψη του Κορίνθιου πολιτικού λοιπόν στα γραφεία της startup, στην Αθήνα, συζήτησε με τον Γιώργο Βαρβαρέλη και τον Δημήτρη Ευαγγελόπουλο για πορεία της εταιρείας και για τα μελλοντικά τους πλάνα, για τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη καινοτομία και για τη συνδρομή του Elevate Greece. “Κατά την ξενάγησή μου στους χώρους, είδα από κοντά ταλαντούχους νέους που εξειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και εργάζονται στην εταιρεία σε ένα ιδανικό περιβάλλον, ενώ μου έδειξαν σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία και την σάρωση ενός αγρού στις ΗΠΑ» καταλήγει η ανάρτηση του πρώην Υφυπουργού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο