Επιχειρείν

H Landis+Gyr στην Κόρινθο τιμά τα 50 χρόνια της υπερσύγχρονης παραγωγικής της μονάδας

Το 2022 αποτελεί μια ξεχωριστή χρονιά για τη Landis+Gyr καθώς τιμά τα 50 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και η ευρωπαϊκή ηγετική ομάδα του Ομίλου επισκέφθηκε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου στην Κόρινθο, για να τιμήσει το γεγονός.

Με την ευκαιρία, διοργάνωσε μια συνάντηση των διευθυντικών στελεχών για να εξετάσει τις κορυφαίες προτεραιότητες και να καθορίσει σημαντικές πρωτοβουλίες για την επίτευξη των επόμενων στόχων στην κατεύθυνση της λειτουργικής αριστείας. Η επίσκεψη έρχεται μετά από μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά για τη Landis+Gyr.

Έχοντας διαθέσει, μεταξύ άλλων, 11 εκατομμύρια μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας στην Γαλλική Enedis και 2,5 εκατομμύρια στη Βελγική Fluvius, η περιοχή της EMEA συνεισέφερε 590,1 εκατομμύρια δολάρια στα συνολικά έσοδα 1.464,0 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας παγκοσμίως, με το προσαρμοσμένο EBITDA της περιοχής να διαμορφώνεται στα 25,7 εκατομμύρια δολάρια. Η Landis+Gyr αναγνωρίστηκε επίσης ως εταιρεία Προηγμένων Υποδομών Μέτρησης (ΑΜΙ) της χρονιάς για το 2022 από την Frost & Sullivan για την δημιουργία σημαντικής αξίας και τεχνολογικών καινοτομιών στον κλάδο.  Μετά την ανακοίνωση του στόχου να επιτύχει η εταιρεία ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2030, η Landis+Gyr συνέβαλε το οικονομικό έτος 2021 στην αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που υπερβαίνουν τα εννέα εκατομμύρια τόνους, ενώ εντάχθηκε στην πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi) για τη περαιτέρω μείωση των εκπομπών.

Η πορεία της στον τόπο μας

Η Landis+Gyr λειτουργεί από το 1972 στην Ελλάδα και σήμερα  απασχολεί πάνω από 550 εργαζομένους στην Κόρινθο. Μετά από περαιτέρω επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, η υπερσύγχρονη εγκατάσταση διαθέτει πάνω από 30 αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για την παραγωγή έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια μετρητές. Τηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στο σχεδιασμό και την κατασκευή, η εγκατάσταση πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα ISO στη διαχείριση ποιότητας, τη διαχείριση του περιβάλλοντος, την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και την ασφάλεια πληροφοριών.

«Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προηγηθούν στην ενεργειακή μετάβαση – από την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, έως τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του δικτύου διανομής. Για τον λόγο αυτό, το χαρτοφυλάκιο μας στον τομέα των Υπηρεσιών Διαχείρισης Ενέργειας περιλαμβάνει έξυπνους μετρητές, συστήματα έξυπνων δικτύων και υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων», σχολιάζει ο Bodo Zeug, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Landis+Gyr EMEA. «Η παραγωγική μας μονάδα στην Κόρινθο είναι ιδιαίτερα σημαντική από αυτή την άποψη, καθώς μας βοηθά να αξιοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην παραγωγή για να προσφέρουμε καινοτομία σε κλίμακα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις παγκόσμιες αγορές μας».

Η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα που υπερβαίνει τα έξι εκατομμύρια μετρητές, συνεισέφερε στην ισχυρή επίδοση της Landis+Gyr κατά το τελευταίο οικονομικό έτος

Ως η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Landis+Gyr στην Ευρώπη και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά το εργοστάσιό της στο Μεξικό, η εγκατάσταση της Κορίνθου έχει αναλάβει την κατασκευή οικιακών και βιομηχανικών μετρητών που μέχρι πρόσφατα παράγονταν στο Zug της Ελβετίας και στο Stockport στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εργοστάσιο παράγει σήμερα όλους τους σύγχρονους οικιακούς και βιομηχανικούς έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των E360 LTE και E660 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, και πωλούνται στην Αυστρία, την Ελβετία, τη Δανία, την Πολωνία, την Κροατία, τη Βοσνία, τη Φινλανδία, τη Σλοβενία, ενώ ​παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση από άλλους Διαχειριστές Δικτύου χωρών της EMEA.

«Είμαστε περήφανοι για την ισχυρή παρουσία μας στην Ελλάδα εδώ και μισό αιώνα», προσθέτει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+ Gyr Ελλάδος Αριστείδης Παππάς. «Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε συσσωρεύσει στη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε έξυπνους μετρητές που βοηθούν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις χώρες παγκοσμίως να αναβαθμίσουν την ενεργειακή τους υποδομή και να επιτύχουν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο